Publicat in decembrie 13, 2013 de Oreste Teodorescu in
Warning: explode() expects parameter 2 to be string, object given in /home/codulluioreste/public_html/wp-content/themes/made/inc/single-normal.php on line 148
 
 

10 predicate prin care centrele de putere manipuleaza si dezinformeaza multimile


  1. Principiul “Increderii Totale”. Manipulatorii vizeaza ca toti ceilalti  sa-i trateze ca pe  niste zei! Frica si adularea fara urma de indoiala este hrana de care au nevoie despotii pentru a-si duce la final misiunea.
  2. Sintagma Talmudica :” Daca vrei ca lumea sa-ti fie recunoscatore, nu le da ceva ci ia-le ceva, apoi ajuta-i sa indure lipsa!”. Asa apar nevoile multimilor ca ulterior sa vina manipulatorul cu solutia „providentiala”.
  3. Impunerea unei ierarhii si autorati de sus in jos. Principiul ascultarii orbeste si fara cracnire. 
  4. Crearea de frica, sporirea ignorantei si a confuziei.
  5. A crea si controla fortele opuse. Crearea de asocieri in religii, partide, etc apoi crearea de asocieri opuse acestora.
  6. Instaurarea unei situatii economice precare. Toata circulatia banilor trebuie sa se faca de jos in sus, toti sclavii sa munceasca pentru stapanii lor, toate resursele sa fie detinute de conducatorii lor. Asa vor avea puterea sa angajeze sau sa concedieze pe oricine  doresc.
  7. Secretul.  Nimic important nu ar trebui sa “rasufle” spre baza piramidei. Numai varful piramidei  trebuie sa cunoasca adevaratul scop si destinatia finala.Asta asigura ca intotdeauna puterea ramane acolo unde trebuie sa fie ! 
  8. A face ca totul sa para relativ. Scopul scuza mijloacele. Trauma e folosita pentru a crea subiecti tot mai obedienti, totul in numele unui viitor mai bun! Frica si simtamantul de vinovatie sunt elemente de coeziune. Iubirea si bucuria i se distribuie in doze mici  manipulatului transformat in obedient.
  9. Controlul mijloacelor de comunicare si propaganda. Numai cei din varful piramidei stiu exact despre ce e vorba, ce se intampla si care e scopul. Se foloseste propaganda si se inventeaza cuvinte noi si intelesuri noi .Cuvintele devin scopuri in sine. Prin puterea propagandei, valorile umane sunt rasturnate cu susul in jos adevarurile evidente sunt trecute sub tacere iar minciunile „devin”  credibile.
  10. Un comportament brutal. Pentru a face manipularea sa lucreze si mai eficient, brutalitatea trebuie sa impuna celelalte principii persuasive, fara lamentari despre “daca e bine sau e rau”