Publicat in ianuarie 1, 2013 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

12 stadii ale Constiintei


 1. Rezonanata Universala: Tot ceea ce exista este integrat legii rezonantei care produce toate armoniile dintre microcosmosul sub-atomic (fractal, quarc…), omul ca dimensiune atomo-celulara si macrocosmos (sisteme planetare). Identitatea cosmica se dobandeste dupa inevitabila desprindere de limitarile terestre. Cand se constientizeaza Marele Intreg, omul intra intr-un raport de fraternitate cosmica si in rezonanata cu toate formele de inteligenta care sunt compatibile la nivel de sensuri.
 2. Stabilizare Materiala: Este foare important ca in alegerea si amenajarea spatiilor in care traim sa tinem cont de principiile echilibrului intre spirit, energie si materie. Omul, ca de altminteri toate formele de viata, este conceput armonic si isi atinge maximul de potential al fiintei cand isi unifica cele doua surse vitale esentiale: energia cerului cu cea telurica. (yang -yin).
 3. Integrare sociala: Daca societatea este un organism colectiv, individul este o celula, iar institutiile devin organe. Functionarea societatii este afectata de egregor. (suma gandurilor care au un numitor comun), adica indivizii sunt mai mult sau mai putin conditionati de gandurile si actiunile societatii in care traiesc. Astfel devenim constienti, inca o data de interconectarea indivizilor care rezoneaza pe aceeasi frecventa energetica. Cum o celula bolnava poate afecta intreg organismul, si un individ in afara legii poate tulbura sanatatea sociala. Legea echilibrului este aceeasi: cand virusul devine amenintator, antivirusul se activeaza spontan si va incerca sa-l distruga.
 4. Purificare fizica: Trupul material este un vehicul prin care se manifesta spiritul, adica constiinta mare care isi are principiul existential in afara continuum-ului spatiu-timp. Prin purificare se aseaza in armonie toate structurile energetice. O alimentatie sanatoasa si echilibrata, exercitiile fizice potrivite si un tonus bun sunt bazele sanatatii. Sa nu uitam: Mens sana, corpore sano! (minte sanatoasa, corp sanatos). Eliberat de energiile malefice, informatiile de boala , corpul fizic devine un instrument privilegiat al spiritului nemuritor, intr-o dimensiune efemera. Tot ceea ce are un inceput are si un sfarsit, pentru a permite nasterea unui alt inceput. (definitia continuum-ului).5
 5. Reglare vitala: Energiile care ne anima in dimensiunea materiala sufera un proces alchimic de transmutatie, astfel ca instinctul se transforma in sentiment, iar acesta in ratiune. Forta vitala se naste din canalizarea energiei primordiale catre toate trupurile functionale (fizic, astral, eteric) si este un rezervor formidabil de energie, pe care, insa trebuie sa invatatm sa o stapanim. E ca focul: inabusit se micsoreaza si in cele din urma se stinge, iar persoana devine apatica, inerta, iar daca nivelul fortei vitale este foarte scazut, paraseste dimensiunea materiala. (moare). Dimpotriva, daca aceasta uriasa energie nu este controlata, ea creste si mistuie persoana cu violenta trecand-o in prealabil prin ceea ce este mai rusinos: instincte si comportamente bestiale.
 6. Echilibrare psihica: Sufletul este sediul senzatiilor, perceptiilor, emotiilor si sentimentelor care fac legatura intre universul interior (invizibil) si mediul ambiant (vizibil si invizibil). Printr-o buna organizare si intelegere a perceptiilor si a schimburilor relationale, echilibrarea psihica ne permite accesul la acea stare de pace launtrica care gazduieste adevarul spiritual. Trebuie sa intelegem ca sufletul este mediatorul dintre trupul muritor si spiritul etern. Prin el putem comunica interdimensional cu toate formele de viata de la mineral, vegetal, animal, uman, anegelic, pana la Divin.
 7. Armonizare afectiva: Iubirea neconditionata ne inalta la nivelul celor mai nobile emotii sufletesti si ne armonizeaza cu cele mai subtile structuri energetice ale universului.Prin energia feminina, barbatul comunica cu anima (dimensiunea sa de suflet si de subtilitate), iar prin energia masculina, femeia dialogheaza cu animus (dimensiunea sa spirituala si structurala) si toate trec, mai devreme sau mai tarziu de la pasiune la tandrete, de la iubire universala, la adoratie divina. Regasind in ei insusi polaritatile masculine si feminine, indivizii ies din dualitate acordandu-se androginului initial, caci spiritul nu are sex. Transcendenta devine posibila dupa depasirea aparentelor care ne limiteaza intre concepte opuse. Taina: armonizarea contrariilor!
 8. Structurare mentala: Mentalul este deopotriva emitator si receptor si functioneaza potrivit unei duble polaritati, de rezonanata si de rationament. Cand este analitic, rationamentul permite clasificarea si ordonarea tuturor experientlor cognitive, iar rezonanta armonizeaza fiinta cu ordinea interna a universului si accesul la marea constiinta care a gandit si care guverneaza ansamblul de legi cosmice. Avem doua emisfere cerebrale structurate sa guverneze atat dimensiunile concrete cat si pe cele abstracte. Creati-va o punte intre rezonanata intuitiva si rationamentul logic si astfel se va produce fuziunea dintre “credinta si stiinta” sau altfel spus experimentam traditiile initiatice ale trecutului, logica rationala a prezentului si gandirea sintetica a viitorului.
 9. Trezirea constiintei: Aceasta este trezirea tuturor facultatilor transcendente adormite in inima fiintei. Se produce deschiderea catre o lume de perceptii extrasenzoriale, aducatoare de o intelegere simbolica a tainelor universale. Logica liniara este de mult depasita. Omul care s-a trezit intuieste ca mai apoi sa inteleaga pe deplin, ca exista un sens chiar si in haos. Nimic nu este intamplator, totul se leaga. “Ce este sus este si jos, iar ce este jos se intampla si sus pentru a infaptui miracolul unui singur lucru”! (Hermes Trismegistos). Nimic din ce a fost zamislit nu se pierde, totul se transforma, iar constiintele trezite pot accesa toate informatiile universale din Cronica Akasha sau biblioteca spiritelor.
 10. Inspiratie poetica: Rezonanata sufletului vibrand in contact cu spiritul creator. Este imposibil sa-ti impingi limitele experientei fara dobandirea puritatii, inocentei, incantarii in fata vietii. Doar prin dobandirea copilariei interioare putem dialoga poetic cu lumile subtile si formale. In creatie se manifesta energia Sfantului Duh. Cuvintele in sine nu spun nimc daca ele nu sunt legate cu sens! Spiritul poetic este vejnic suplu, entuziast, mobil si…zambitor!
 11. Telepatie interdimensionala: Universul este radionic, structurat pe nivele diferite de vibratii. Energiile circula de la izvorul centru al universului interior pana la continuum-ul spatio-temporal. Telepatia intre dimensiunile vazutului si cele ale nevazutului este calitatea pe care omul a primit-o alaturi de liberate. Planul material este unul formal creat dintr-o transformare uriasa a energiei libere (quanta) pana la aglomerarile celulare. Putem spune ca materia este cea mai condensata forma de energie. Dintotdeauna a existat contactul dintre individ si ierarhiile ceresti dintre care unele raman nevazute, iar altele se pot materializa. Aici este regatul rugaciunii.
 12. Constiinta extinsa: Orice manifestare din univers are la origine un gand creator. Unificand toate partile din noi insine putem in sfarsit sa ne luam crucea in spinare si urcam spre regatul pierdut. Intoarcerea la Unitate se face prin autocunoastere. Totul este unul iar Unu este in toate!