0
Publicat in ianuarie 25, 2011 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Alte cosmogeneze


Profesorul Allan Sandage are o teorie usor diferita fata de Martin Ryle. Universul este etern si finit, iar la origini, materia era condensata. Apoi, in urma unei explozii incepe dilatarea lui care dureaza 41 de miliarde de ani, dupa care urmeaza comprimarea: quasarii, nebuloasele, clusterele galactice, revin in punctul originar. Sandage a calculat ca un ciclu de dilatare-comprimare dureaza 82 de miliarde de ani. Aceasta respiratie universala este infinita. O alta teorie intersanta despre nasterea cosmosului ii apartine lui Oscar Klein care crede ca la inceput exista doar o nebuloasa cu un diametru de 2000 de miliarde de ani lumina.
Suedezul a presupus ca universul are doua fete, una vazuta si alta invizibila, sau cu alte cuvine, una formata din particule si cealalta din anti-particule, adica din materie si anti-materie. Gravitatia universala a facut posibila condensarea materie si anti-materiei formand doua lumi de sine statatoare.Urmeaza apoi ciclul de dilatare in care galaxiile se precipita cu viteze de deplasare ce nu pot fi calculate. Lumea materiei si cea a anti-matreiei sunt separate de o zona neutra denumita ambiplasma. Se poate intampla,in mod cu totul exceptional ca particulele si anti-particulele sa se intalneasca si atunci se produc explozii care descarca energii colosale, fata de care, vorba lui Charroux, „bombele noastre atomice par niste petarde„.
Fizicianul rus Andrei Saharov crede ca universul s-ar fi nascut dintr-un anti-univers care s-a stins cu aprox. 20 -30 de miliarde de ani in urma. Deci, la inceput a existat un univers format din anti-particule, care s-au condensat la temperaturi foarte mari. Aceasta acumulare uriasa de energie ar fi provocat o mega-explozie, in urma careia s-a produs mai multa materie decat anti-materie. Asa s-ar explica de sunt atat de putine gauri negre in univers. Lumea noastra s-a format din particule-materie.
-va urma-