0
Publicat in decembrie 21, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

O viziune mult mai satisfacatoare despre trecut


Una dintre marile bizarerii ale istoriei clasice este definirea primelor epoci umane. Iata ce gasim in Marele Atlas Mondial editat cu sprijinul UNESCO: “Paleoliticul superior dureaza aproximativ intre anii 35.000 si 8.000 i.Hr. Urmeaza apoi Mezoliticul si Neoliticul si apar uneletele prelucrate din piatra. In Europa, epoca cuprului a debutat acum 2500 de ani, iar cea a bronzului cu doua mii de ani in urma. Fierul a inceput sa fie prelucrat in jurul anului 1500 i.Hr…” Cum sa nu pufnesti in ras in fata acestor aberatii? Cu alte cuvinte ar trebui sa acceptam ca autorii Vedelor, marii constructori ai piramidelor, sculptorii si pictorii din Vechiul Imperiu Mayas, astronomii si astrologii care au construit cu o precizie impecabila ceasornicile cosmice de la Sarmisegetusa, Stonehenge, Palenque habar nu aveau despre cupru, bronz si fier (sic!), adica megalopolisurile antichitatii, Karnac, Luxor, Abidos au fost ridicate cu unelte din lemn si piatra.
Sau si mai abracadabrant, desi au fost descoperite in morminte vechi de peste 11.000 de ani, obiecte de aur, bronz, cupru oamenii acelor epoci foloseau metale care inca nu existau…sa fim seriosi! Poate unii dintre semenii nostrii au rude indepartate printre maimutele, insa Hermes Trismegistos, Buddha, Hristos, Mohamed, Moise, Pitagora, Platon, Rafael, Einstein si alte cateva mii de genii ale umanitatii sunt sigur ca au alte origini! Geneza noastra ramane, cu siguranta un mister, insa cu siguranta, nici o logica satisfacatoare nu ne poate convinge ca inaintea noastra pe Terra nu ar fi existat civilizatii mult mai dezvoltate din punct de vedere spiritual si material. In toate doctrinele spirituale aparem ca niste rotite ale marelui mecanism universal, dar nu concluzia, nu rezultatul! Suntem integrati in marea evolutie a constiintei, nu centrul universului.
Cat ne-am considerat buricul lumii, am dat dovada de absolutism pagubos. Intelegem ca si partiala intelegere a creationismului poate fi la fel de daunatoare ca si sterila teorie evolutionista. Cata vreme Biserica s-a incapatanat sa afirme ca Pamantul este centrul Universului, omul parea incununarea Creatiei Divine, ultima veriga a evolutiei. Astazi, cand stim ca exista practic o infinitate de galaxii si o multitudine de dimensiuni nu mai putem fi atat de siguri, ca originile noastre sunt pur terestre. Oare ce natura au Zeii, Ingerii, Marii Civilizatori? Ce civilizatii au existat inainte ca mari catastrofe sa le distruga. Cine ocupa planeta inainte de Marele Potop?
Sunt doar cateva intrebari la care oamenii de stiinta, spiritele religioase ar trebui sa gaseasca raspunsuri cat mai aproape de adevar! Oare Atlantida, Lemuria, Hiperboreea sunt doar plasmuirile unor spiritualisti sau realitatile unei ere pre-umane? Stramosii nostrii sunt niste semi maimute grobiene sau niste spirite evoluate in materie si tehnologie, care cunosteau energia nucleara, electricitatea si aveau posibilitatea calatoriei prin spatiu? Ne este mai confortabil sa credem ca piramidele au fost ridicate de sclavi rostogolind pereti de piatra perfect slefuiti pe buturugi decat sa admitem ca ele sunt opera unor stramosi superiori?
-va urma-