0
Publicat in decembrie 17, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Doua teorii interesante


Sa facem un mic exercitiu de imaginatie. In Galaxia noastra cu exceptia Terrei nu exista conditii de viata organizata, Marte este extrem de arid, Venus este scaldata in ceturi dense, Luna este calcinata. In functie de elementul universal preponderent, viata capata aspecte particulare. Pamanatul este acoperit in proportie de aprox.75% de apa, asa cum noi continem acelasi procent de apa. Sa nu uitam ca ne nastem din lichidul amiotic. In functie de distanta planetei fata de soare putem calcula si posibilitatea condensarii gazelor cosmice in apa, asta daca nu vrem sa admitem ca viata poate sa rezide in oricare dintre elementele constitutive: apa, aer, pamant, foc, metal. Asadar, putem trage concluzia ca Terra este privilegiata in sistem datorita pozitiei sale ideale fata de astrul central, insa stim din legile expansiunii universale ca planetele se indeparteaza zilnic, putin cate putin fata de centrul sistemului solar, largindu-si permanent mersul in spirala.
Loius Jacot a elaborat o teorie prin care demonstreaza ca toate planetele au plecat din centrul Galaxiei dar in perioade de timp diferite si ca ele se afla la distante precise fata de Soare in functie de vechimea lor. Conform acestui model cosmic exista un timp si un punct in care planetele sunt fie prea batrane, fie prea tinere pentru a permite viata organizata, situatia ideala in galaxie, fiind momentan cea a Pamantului. Daca ne lasam purtati de posibilitatile deschise de teoria lui Jacot putem intelege ceva mai satisfacator evolutie constiintelor in Univers.
Inseamna ca planetele mai vechi din sistem au intrunit la timpul si in punctul in care se aflau la distanta ideala fata de Soare toate conditiile favorabile vietii: flora, fauna si dezvoltarea umana. Intarind formulele lui Jacot, Robert Charroux formuleaza o teorie si mai fascinanta: „Cand locuitorii planetei care ne precede in varsta au ajuns in conditii de viata nefavorabile, ba chiar insuportabile, au pregatit un fel de exod spre Pamant, unde, deja toate regnurile isi incepusera evolutia…” Teoria colonizatorilor extraterestrii este astazi foarte la moda, fiind intarita si de miturile sumeriene.
-va urma-