0
Publicat in noiembrie 18, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Intalniri de gradul III


Incepand cu al Doilea Razboi Mondial, cand atat pilotii germani, cat si aliatii au raportat ca au vazut pe cer mici sfere luminescente, care se deplasau coerent, apareau si dispareau misterios, teoriile legate de OZN-uri au intereferat cu preocuparile obisnuite ale oamenilor. Experimentul radiofonic al lui Orson Wells, care a transmis „in direct invazia extraterestrilor” a creat o panica generalizata. Deci, in anii ’50 oamenii erau foarte increzatori intr-o asemenea posibilitate. Desi din 1947 peste 4000 de piloti au raportat intalniri cu obiecte zburatoare neindentificate, autoritatile militare si civile ale tuturor guvernelor au pastrat subiectul in zona samizdat.
Abia la sfarsitul anului 2008, directorul Observatorului Astronomic de la Vatican a admis ca teoria extraterestra este foarte posibila, neimpietand cu nimic asupra credintei in Dumnezeu. In aceeasi perioada, Pentagonul si Armata Britanica au desecretizat cateva arhive ale anilor 60-70 in care sunt marturisite intalnirile de gradul III. O data sparta gheata, Rusia, Franta si China au permis accesul in arhivele U.F.O. In 1997 Centrul National de Studii Spatiale, din Franta, condus de profesorul Andre Lebeau a demarat un studiu extins asupra activitatii inteligente din univers: „toate calculele si probabilitatile ne conduc asupra emiterii ipotezei inteleginetei extraterestre„. Concluzia raportului a fost ca putem analiza si interpreta evenimentele cosmice cu mult mai multa acuratete si argumente „daca admitem ca ipoteza extraterestra este de departe cea mai buna ipoteza stiintifica; nu este dovedita in mod categoric, dar exista in favoarea ei presupuneri solide, iar daca este exacta, e plina de consecinte!”
In SUA, aceasta teorie a fost dezbatuta imediat dupa razboi, si in ciuda banuielilor reciproce dintre sovietici si americani cu privire la testarea unor arme neconventionale, iata cat de curajos a fost in 1957, Albert Chop, directorul adjunct NASA si raportor al US Air Force: „Sunt convins de mul timp ca farfuriile zburatoare sunt reale si de origine extraterestra. In plus suntem observati de fiinte venite din spatiu„!
-va urma-