0
Publicat in noiembrie 14, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

„Max” – craniul vindecator


Evident, ca pe langa craniile de cristal originale, au inceput sa apara, mai ales incepand cu sec. al XIX-lea foarte multe falsuri. Specialistii au concis ca originalele nu prezinta urme de tehnologie si sunt dintr-o singura bucata, pe cand replicile au demonstrat interventia discului abraziv si ca sunt imbinate. Astazi sunt foarte multi colectionari care se afla in posesia craniilor de cristal, insa doar cateva au fost certificate ca fiind autentice. In 1924 cativa exploratori au descoperit langa Guatemala cel mai vechi artefact de cristal pe care l-au numit Max sau The Texas Crystal Skull. Acesta este format dintr-un bloc de quartz, nu prezinta nici o urma de prelucrare tehnologica si cantareste peste 8 kilograme.
Un lama tibetan, Norbu Chen care a studiat in India si a calatorit prin lume pentru a preda esoterismul buddhismului a intrat in contact cu acest craniu, pe cand se afla in Americi. Apartinand „Palariilor Rosii” (ordin calugaresc taumaturgic) Norbu Chen a primit de la shamanii vindecatori din Guatemala, acest cristal pe care l-a dus in Texas unde a deschis un centru de tratament si vindecare spirituala Fundatia Chakpuri Ling. Inainte de moarte, calugarul tibetan le-a lasat craniul sotilor Carl si Jo Ann Parks, discipolii sai. In 1987 cei doi au intrat in contact cu Nick Noceriono un parapsiholog celebru pe are Jo Ann l-a visat inainte intr-un dialog cu craniul de cristal. Cei trei au continuat vindecarile initiate de Norbu Chen.
Foarte multi dintre cursantii si pacientii lor au descris vindecari miraculoase, sporirea capacitatilor psihice, calatorii multidemensionale. Max a fost atent studiat de catre British Museum, dar nu exista o parere unanim acceptat cu privire la originea si vechimea sa. De-a lungul timpului, shamani, parapsihologi, ocultisti, savanti, oameni de stiinta, ufologi au studiat si experimentat starile generate de cristal. Cele mai multe pareri converg in ipoteza ca acesta a fost adus de extraterestri sau atlanti si ca este programat ca un computer, insa informatia nu este doar o insiruire binara ci si o biblioteca multi-media!
-va urma-