0
Publicat in noiembrie 6, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Cateva teorii despre crop circles


Cu privire la originea crop circles s-au detasat doua tabere in opozitie. Sustinatorii provenientei extraterstre se argumenteaza pornind de la un fapt petrecut in Canada in 1967, cand un fermier a descoperit pe campurile din Duhamel cateva cercuri gigantice. In aceeasi saptamana, foarte multi martori oculari au declarat la televiziune ca vazusera pe cer obiecte zburatoare care se deplasau ciudat. Cazul O.Z.N-urilor a ajuns pana la Ministerul Apararii din Canada unde a fost clasificat.Partizanii farsei isi sustin parereile pornind de la cazul unor pensionari britanici care au revendicat peste 200 de agroglife. Au fost filmati de majoritatea televiziunilor in timp ce executau desene asemanatoare cu ajutorul unor scanduri trase de sfori. Incepand cu anii ’80, foarte multi artisti au inceput sa deseneze crop circles, si chiar sunt organizate concursuri anuale. Insa teza unei glume nastrusnice nu poate fi sustinuta satisfacator din cateva motive simple. Desenele sunt obtinute din foarte multe elemente, sunt trasate perfect pe suprafete mari si apar „practic peste noapte”.
Cine ar putea sa execute asa ceva in cateva ore, fara sa faca zgomot si fara sa fie observat de nimeni? In 1996 a fost descoperita o figura geometrica compusa din 150 de cercuri. A aparut in plina zi, pe o suprafata de 115 metri in proximitatea megalitilor de la Stonehenge. In sprijinul teoriei extraterestre vin si anomaliile naturale descoperite langa desene. Plantele au fost alterate la nivel celular, s-a constatat o radioactivitate crescuta a solului in preajma agroglifelor. Unii specialisti sustin ca numai o expunere la temperaturi extrem de ridicate poate justifica aceste perturbari. Bizar este faptul ca niciuna dintre plante nu prezinta urme de arsuri, precum si faptul ca aceste desi sunt culcate la pamant nu sunt rupe. Ca o particularitate a crop circles, toate tijele plantelor au ramas intregi. Au mai fost descoperite langa plantele din desen urme de praf de quartz, depuneri de magnetit sau concentratii foarte mari de oxid de magneziu. Cercetatorii au mai ramas surprinsi de un experiment in care un soarece a mancat toate granele obisnuite dar nu s-a atins de niciuna provenita din campurile alterate de agroglife. O alta teorie interesanta le apartine lui William Levengood si Nancy Talbott care cred ca desenele sunt facute de „sfere de lumina care emit microunde pulsate„, dar nu au reusit sa precizeze originea lor.
Altii suspecteaza experimente militare, afirmand ca aceste crop circles ar fi facute de satelitii armatei care testeaza arme noi si neconventionale. In 1989 presa britanica a publicat un articol in care mai multi martori descriu ca au vazut o sfera mare, portocalie care cobora in spirala deasupra unui camp de grau. Ei au afirmat ca au auzit zgomote ciudate. Interesant este faptul ca animalele refuza sa intre in zonele desenate, iar oamenii au reactii stranii in preajma agroglifelor de la dureri de cap si greata pana la euforie, camere de filmat se opresc, busolele sunt dereglate, iar ansele radiestezice capteaza curenti energetici foarte puternici.
-va urma-