0
Publicat in noiembrie 5, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Mega desenele din campuri: farsa sau mesaj extraterestru?


Spre sfarsitul anilor ’80 mass-media a inceput sa fie interesata de fenomenul Crop circles (cercurile perfect desenate in lanurile agricole). Cunoscute si ca agroglife aceste figuri geometrice bizare au fost descoperite in sudul Angliei, cu precadere la Wiltshire si Hampshire. Unii cercetatori ai fenomenului sunt de parere ca desenele din camp apar prin Evul Mediu. Astfel, a fost datat un desen care-l infatiseaza pe diavol cosind ovazul pe un camp din Hertfordshire, din 1678.
Incepand cu 1990, fenomenul depaseste granitele Angliei, tot mai multe rapoarte provenite din Franta, Spania, Olanda, Elvetia, Germania, Bulgaria, Rusia, Israel, Polonia, SUA, Australia si Canada descriu desene ciudate aparute peste noapte pe campuri. Cele mai interesante si amanuntite rapoarte sunt ale Crop circles aparute in anticile situri megalitice de la Stonehenge, Silbury Hill si Avebury. Particularitatea generala a desenelor este ca ele pot fi „citite” integral de sus, de la inaltimi destul de mari. Motivele sunt diverse, de la forme geometrice perfecte la desene simetrice, de la forme circulare pana la eliptice, asimetrice.
Intriga tehnica avansata prin care au fost executate desenele la o scara, totusi destul de mare, precum si semnificatia agroglifelor. Putem enumera pentagrame, spirale, sirul lui Fibonacci, numarul de aur, structura ADN-ului, arborele sefirotilor din Kabbala, tai-ji (simbolul yin-yang), cruci celtice, banda lui Moebius, simbolul infinitului, dar si flori, pasari, insecte, delfini, melci, cai, albine…Evident taberele sunt impartite. Unii cercetatori cred ca aceste desene ciudate sunt opera unor farseuri care se amuza pe seama credulitatii populare, dar altii isi exprima foarte serios convingerea ca acestea sunt semenele lasate umanitatii de catre o civilizatie inter- galactica, mult mai dezvoltata de cat noi…
-va urma-