0
Publicat in octombrie 2, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Teoriile stiintifice privind inversarea polilor magnetici


Gregg Braden scrie in cartea sa ca tehnologiile pe care le cunoastem pana astazi nu vor mai fi folositoare in noua paradigma de dupa 2012, cu exceptia „free energy” studiata si postulata de Nikola Tesla, celebrul inventator sarb cu origini romanesti. Intelegand foarte bine fenomenele de unde electromagnetice, Braden a elaborat o teorie in care Pamantul isi creste, in ultima vreme, frecventa de baza (vibratia) in timp ce forta campului sau magnetic descreste ceea ce va conduce la inversarea polilor. Pentru a avea o viziune mai ampla, sa vorbim putin despre rezonantele Schumann. Acestea sunt unde cvasi-stationare, greu detectabile si care actioneaza intr-o cavitate cuprinsa intre suprafata pamantului si ionosfera.
In 1962, Biroul American de Radiopropagare a masurat aceasta veritabila unda „cerebrala” a Pamantului si a evaluat-o la 7,5 hertzi, sau cicluri pe secunda. Aceste unde sunt influentate de ciclurile de pete solare care se repeta la un interval de 11 ani si de activitatea electrica a atmosferei. Revenind la teoria lui Braden expusa in Trezirea la punctul zero, profesorul Bannerjee de la Universitatea din New Mexico demonstreaza ca, intr-adevar, campul magnetic planetar a pierdut jumatate din intensitatea sa in ultimii 4000 de ani, iar datele actuale arata ca intensitatea acestui camp a ramas la 38% fata de valoara sa energetica de acum 2000 de ani.Toate aceste date converg spre idea ca intr-un timp relativ apropiat, polii magnetici ai pamantului vor face rocada.
Pe 12 ianuarie 2003, in Sundey Times a aparut un articol semnat de mai multi oameni de stiinta care argumentau aceasta virtuala inversare a polilor, observand aparitia unor „vortexuri in campul magnetic terestru” deasupra Atlanticului de Sud si a Articii. Nils Olsen de la Centrul Danez Pentru Stiinta Planetara a declarat ca nucleul pamantului sufera modificari colosale: „aceasta ar putea corespunde starii in care opereaza geodinamica Pamantului, inainte de inversarea polilor magnetici” Coroborand toate aceste teorii rezulta o concluzie seaca: in ritmul acesta de descrestere a campului planetar, magnetismul terestru va fi nul in 2012. Semenele prevestitoare ale acestor permutatii fundamentale ar fi cand pasarile migratoare zboara in sens gresit, busolele nu vor mai indica nordul si satelitii vor fi arsi din cauza radiatei solare. Ceea ce devine intersant este ca incepand cu 2009 busolelel miliatre au inregistrat niste anomalii de 15-20 de grade in indicarea nordului magnetic.
-va urma-