0
Publicat in septembrie 29, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Calendarul Aztec


Un alt calendar intersant este cel aztec, derivat de la mayasi si care este impartit in doua. O versiune solara cu aplicabilitate in agricultura, administratie si viata cotidiana si o versiune selenara pentru predictii astrologice si interpretari religioase. Anii solari erau divizati in 12 luni a cate 30 de zile, plus inca cinci zile suplimentare, iar calendarul liturgic avea 12 luni formate din 28-29 de zile. Aztecii au observat ca la fiecare 52 de ani trecerea catre noul an (revelionul) pica in aceeasi zi, prilej de mari festivitati ceremoniale.
Ca si la mayasi, perioadele de Mare Transformare ale planetei se consuma la fiecare 13.000 de ani, fix la jumatatea unei revolutii complete ale soarelui (anul platonician de aprox.26.000 ani) Viziunile lor asupra Pragului din 2012 este aproape identica mayasilor. Purificarea Pamantului incepe in 1987 si va reprezanta Tranzitia catre Renasterea Constiintei Multidimensionale.
In aceasta perioada au, si vor avea loc mari tulburari nascute din „inclestarea fiilor luminii cu cei ai intunericului”: razboaie, haos social, distrugerea mediului, catastrofe si cataclisme naturale. Tranzitia se va incheia odata cu realinierea axei polare cu centrul sistemului nostru solar. Dupa aceste vremuri terifinate, omenirea va intra intr-o noua epoca a Luminii si Intelepciunii, numita de azteci Era Itza
-va urma-