0
Publicat in septembrie 26, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Marea Transformare in viziunea mayasa


Marea Transformare in viziunea mayasa
In viziunile shamanice ciclurile prin care a trecut umanitatea au fost dominate de cele patru elemente constitutive: pamant, apa, aer, foc. Insa noi stim, atat din cultura orientala, cat si din esoterismul occidental, ca sunt cinci elemente intr-un Intreg: Quinta Essentia. Al cincilea element, care este, totodata, si guvernatorul celorlalte se numeste Eter. Acest element rarefiat al atmosferei este cel mai activ din univers, penetreaza orice spatiu, transmite unde de energie pe toate frecventele, de la aura umana pana la telefonia mobila. Asadar, cel de-al cincilea element, coordonatorul, „creierul” celorlalte patru nu este de origine materiala. Intreaga informatie cosmica se afla in structurile ADN-ului. In regiunea eterata a fiintei noastre, in Spirit se afla Calea, Adevarul si Viata. Dumnezeu ne-a facut cinstea sa ne locuiasca!
Mayasii au prevazut de mult trecerea de la dimensiunea materiala la cea spirituala, sau eterica. Conform credintelor lor, umanitatea a cunoscut deja trei cicluri, se afla spre sfarsitul celui de-al patrulea, iar din 2012 intrarea in dimensiunea celui de al cincilea Soare. Conform traditiilor maya, primul soare, Matlactil Atl a guvernat 4008 ani, iar in acea perioada pe Terra rasa dominanta era a uriasilor. Civilizatia aceea a fost distrusa de apa: Apachiohualiztli (potop). Umanitatea de atunci a fost transformata in amfibieni, pesti. Un singur cuplu a supravietuit repopuland pamantul. Al doilea ciclu s-a aflat sub domnia lui Ehecoatl si a durat 4010 ani. Acest soare a fost distrus de Sarpele Vantului, oamenii au fost transformati in maimute. Alt cuplu unanoid a supravietuit reinnoind umanitatea. Al treile soare, Tleyquiahuillo a guvernat ciclul timp de 4081 ani fiind distrus de foc. Cuplul a supravietuit mancand un fruct magic numit tzincoacoc.Distrugerea vine dupa 5026 de ani, prin foame, sange si foc…
Urmasii mayasilor anunta mari schimbari si profunde transformari. Noua era va fi rezultatul alinierii axei polare cu centrul galaxiei noastre. Pe 21 decembrie 2012, pentru prima oara intr-un an platonician (26.000 ani temporali), soarele se va inalta alaturandu-se planurilor ecliptice ale Caii Lactee formand o cruce cosmica care nu este altceva decat incarnarea Arborelui Vietii, cunoscut in toate traditiile spirituale ale lumii. Aceasta aliniere va deschide un canal prin care energia cereasca va trece prin Pamant, purificandu-l pentru a-l ridica la un nivel mult mai inalt de vibratie!
-va urma-