0
Publicat in septembrie 20, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Moartea celui de-al patrulea Soare si inceputul Lumii Noi


Mayasii, considerati de populatiile din America Centrala ca fiind „paznicii timpului” se refera la 21.12.2012 ca la o data a Renasterii si nu a Mortii. Occidentalii cad prada unei retete de marketing cand intra in vria sfarsitului lumii. In Cartea Destinului (Kam Wuj), Carlos Barrios chestioneaza peste 600 de urmasi ai mayasilor, preoti, shamani si constata un numitor comun al povestilor lor: dupa celebra data incepe Lumea Noua a celui de al Cincilea Soare. Nimic nu se pierde in univers, dar tot ceea ce se naste, trebuie sa moara pentru a evolua. Astfel, dupa 2012 nu va disparea Universul, ci doar civilizatia umana, cu vechile ei energii, fiind inlocuita de o alta, supusa altor reguli si avand cu totul alt timp!
Conform credintelor mayase, umanitatea a cunoscut deja moartea a trei sori si se pregateste pentru racirea celui de-al patrulea. Fiecare etapa a fost urmata de cataclisme cauzate de geniile elementelor: cutremure, eruptii vulcanice, inundatii. Profetiile legate de moartea celui de-al patrulea Soare vorbesc despre „focul care va veni din cer„. Clasificarea timpului in patru epoci, nu este apanajul mayasilor sau aztecilor, ci o regasim deopotriva in Purana vechii Indii,unde timpul este impartitin patru ere Satya Yuga (varsta de aur), Treta Yuga (varsta de argint), Dwapara Yuga (varsta de bronz) si Kali Yuga (varsta de fier) si in tablitele caldeene unde timpul are patru shar.
Shamanii intervievati de Barrios in cartea sa afirma ca dupa ce se va sfarsi timpul acestei civilizatii, cei care au constiinta extinsa, capabila sa inteleaga sensul Existentei vor intra intr-o noua varsta de aur. „Va veni vremea in care jocul va fi inlocuit de actiune. Multe spirite puternice, iesite de sub povara timpului, au decis sa se incarneze in aceste vremuri, venind cu mari puteri, sa trezeasca pe cei care vor sa Traiasca, insa trebuie spus, ca si din partea Umbrei vin in aceste vremuri, entitati care se vor stradui sa pastreze amagirea si sclavia. Magia va fi de ambele parti! Toate se vor schimba, dar gradul de suferinta sau de fericire va depinde de fiecare dintre noi!”
-va urma-