0
Publicat in septembrie 19, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

2012 intre apocalipsa si renastere


Metodologia de predictie cu ajutorul calendarelor tinea cont de toate variatiile de decalaj dintre rotatia planetei Venus si axa de rotatie a Pamantului, ciclurile venusiene permitand prezicerea momentelor cheie pentru pamanteni. Pornindu-se de la aceste observatii, astronomii de astazi au introdus in calculator data de 21.12.2012 si au facut o descoperire interesanta. Exact pe aceasta data, Venus va disparea sub orizontul vestic, in timp ce la rasarit, Pleiadele vor fi peste orizont.
Simbolic, putem spune ca incepand cu aceasta data vom asista la moartea simbolica a planetei Venus si la nasterea Pleiadelor. In ciuda succesului de marketing, profetiile mayase nu au fost intelese exact de toata lumea. Unii isi construiesc propria poveste despre aceasta civilizatie disparuta intr-un mod misterios, altii anunta sfarsitul lumii pe 21 decembrie 2012. Carlos Barrios, expert in antropologie, istorie si specializat in calendarele mayase are o concluzie usor diferita: „Lumea nu se va termina, ci va fi fundamental transformata, indienii au calendare pe care stiu sa le interpreteze in mod precis, ceea ce n-as putea spune despre occidentali. Omenirea va continua sa existe, dar intrun alt mod. Structurile materiale se vor schimba. Din acel moment vom avea oportunitatea de a fi mai umani!”
Specialistii in calendare calculand diferitele perioade de timp profetite de mayasi trag concluzia ca aceatsa uriasa transformare de paradigma a inceput in 1987. De atunci dogma materialista se naruie, dar antrenand insa, distrugerea mediului, haos social, crize finanaciare, razboaie si modificari climaterice dramatice. Asadar, din aceasta perspectiva 21.12. 2012 va fi o data a renasterii si nu a mortii.
-va urma-