0
Publicat in septembrie 10, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Iesirea din Kali Yuga


Foarte interesante sunt profetiile hinduse. In Mahabharata sunt descrise varstele unui ciclu planetar. Conform descrierilor, noi ne aflam acum in epoca intunericului si a ignorantei-Kali Yuga. Timpul zeitei distrugerii, Kali este insa limitat. Spre sfarsitul civilizatiei, Brahma care este sursa tuturor universurilor vizibile si invizibile va cobori pe Pamant, se va incarna in familia unui brahman batran si va invinge oamenii intunecati si diavolii care slujesc hotia, crima si minciuna! El va trezi scanteia divina din fiecare om. Vor fi noi generatii de oameni sfinti care „vor trai Timpul Puritatii si vor deveni la fel de limpezi precum cristalul”!
Mahabharata ne mai spune ca in timpul lui Kali guvernantii isi vor pierde bunul simt, se vor sminti, vor incarca poporul cu biruri si taxe aberante. Conducatorii se vor corupe atat de mult incat in loc sa-si protejeze supusii, vor deveni dusmani de moarte. Legile Luminii si invataturile lui Brahma vor fi inlocuite de lacomie, sete de putere nelimitata, invidie, ura si desfrau. Cei bogati ii vor domina si exploata pe cei saraci, iar cei slabi nu vor avea nici o sansa la progres. Popoarele vor urma false stiinte, nimeni nu va mai avea incredere in nimeni, nici macar in propria familie. „Oamenii vor fugi din tara lor, iar foamea va veni peste tot. Cei alesi vor ramane smeriti si in armonie, dar vor fi putini. Ceilalti se vor razboi cu natura, cu animalele si ceilalti oameni!”-Vana Prava.
Conform celebrului Rene Guenon, umanitatea moderna se afla deja la sfarsitul acestei Kali Yuga, unde spiritualitatea a fost adanc ingropata in tarana materialismului, si fiind una dintre cele mai negre perioade ale civilizatiei se va sfarsi prost pentru toti cei care si-au negat natura divina! Insa dupa „scrasnetul dintilor” va urma o perioada lunga de pace si prosperitate, cand un nou ciclu va incepe pe Pamant. Urmeaza o revenire la Varsta de Aur cand spiritul domina si modela armonios materia!
-va urma-