0
Publicat in septembrie 3, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Viziuni pagane asupra Sfarsitului


Exista un numitor comun al profetiilor din spatiul non-crestin. Astfel povestea evolutiei umanitatii post apocaliptice devine unitara desi provine de la grupuri aflate la mare distanta fizica, culturala si sociala: indienii Hopi, inuitii din Alaska, dogonii din Africa, maori din Noua Zeeleanda, mayasii din Mexic. Predicatul comun prevesteste instaurarea unei civilizatii post tehnologice, in care omul va cunoaste resorturile energiei universale si se va folosi in evolutia lui sociala de toate resursele naturale pe care le va respecta si din care isi va extrage toate necesitatile progresului. Populatia kogui, din Columbia, cunoscuti ca „Paznicii Pamantului” afirma ca ultimul ciclu al civilizatiei asa cum o stim s-a declansat pe 19 februarie 2000 si se va incheia pe 19 februarie 2013 (!)
Un profet si un lider amerindian, plecat dincolo de Porti in 1996, pe nume Leon Shenadoah, dupa ce a studiat toate profetiile legate de sfarsitul civilizatiei, din peisajul sud-american a tras o concluzie interesanta: „Curand, toti cei care cred ca detin o putere mare vor descoperi ce inseamna o putere mare: Puterea Creatorului. Nu vor mai avea carbune, petrol, gaz, putere nucleara. Noi suntem doar in trecere pe acest Pamant, suntem musafirii Creatorului. Ne-a permis sa vietuim aici si uite ce am facut cu Creatia lui. Am otravit-o, am ruinat-o. Are toate motivele sa fie manios si chiar este!”
Daca ne gandim ca sursele de apa sunt din ce in ce mai compromise, ca peste o treime din padurile planetare au fost distruse si ca soarele emite cu 200 la suta mai multe radiatii ca inainte de 2000, intelegem ca se apropie plata facturii. Totul, in Univers se supune cauzalitatii. A venit vremea confruntarii cu efectele! Asa cum cancerul devasteaza structura vitala din interior, fara a putea fi blocat in vreun fel, tot astfel se va intampla cu distrugerea tesutului exterior al Lumii. Din confruntare se scapa doar individual prin cunoastere, caritate si speranta!
-va urma-