0
Publicat in august 31, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Inca doi ani apocaliptici


Vrem, nu vrem apartinem Universului si evoluam odata cu el. In istoria umanitatii se regasesc aceleasi doua cai de extindere a constiintei, una armonioasa si alta fortata, caz in care toate mutatiile au fost extrem de dure, precedate de evenimenete planetare deosebite. Presedintele, misterios ucis J.F.Kennedey, avand toate informatiile necesare a decretat profetic: „Ori vom salva impreuna planeta, ori vom pieri impreuna in flacarile ei.” In lumina celor mai recente descoperiri quantice intelegm raportul de interconectivitate intre toate fiintele si matricea Terrei. Prefigurand adevaruri stiintifice care confirma ubicuitatea Dumnezeiasca, poetul scotian James Thomas scria in sec. al XVIII-lea: „Nu putem atinge o floare, fara sa deranjam o stea„, iar gigantescul Eminescu, cu aproape un secol mai devreme: ” La steaua care a rasarit e cale atat de lunga, ca mii de ani i-au trebuit luminii s-o ajunga…era pe cand nu s-a zarit, azi o vedem si nu e!”
Din ce in ce mai multe directii de gandire se indreapta spre intelegere cosmosului si asupra rostului existentei noastre in Planul Divin. Pentru un observator atent, este limpede ca traim vremuri apocaliptice, dar vreau sa precizam atent intelesurile etimologice. Apocalips provine din grecescul apocalypsis care inseamn revelatie. Catolicii chiar denumesc in latina cartea lui Ioan: Revelatio. Deci, suntem pusi in fata intelegerii Intregului sau in fata Haosului pe care singuri il generam prin intoleranta, ignoranta, necunoastere si atat de subliniatele tare, in mai toate religiile lumii, definite in crestinim drept patimi. Poate ca vom asista cu totii la colapsul civilizatiei asa cum o stim, mai alesc ca sfarsitul calendarului Mayas se anunta a fi pe 21.12.2012, dar, cu siguranta pamantul se va roti mai departe in sistemul solar, asa cum o face de cateva miliarde de ani.
Intrebarea este, dupa prabusirea omului ca regn dominant al planetei, ce se va intampla? Sub ce forme va evolua inteligenta universala zamislita in toate fiintele vii? Profetiile ne pun in fiecare generatie, in fata unui adevar imuabil: toate evenimenetele universale sunt supuse raportului cauza-efect! Cromozomii memoriei noastre ancestrale ne readuc in minte catastrofe trecute. Iata cat de simplu si teribil suna o profetie a indienilor Hopi: „Intr-o zi, unele stele vor veni impreuna, pe un singur rand, dupa cum s-a mai intamplat deja in urma cu mii de ani, si va fi timpul purificarii Pamantului„, iar pe o piatra funerara din cimitirul Kirby din Anglia sta scris inca din sec al XV-lea: „Cand imaginile vor parea vii cu miscari libere, cand corabiile, ca si pestii, vor inota sub apa, cand oamenii, mai repezi decat pasarile, vor despica aerul, atunci jumatate din lume va fi cufundata in sange”…si a fost al Doilea Razboi Mondial cu submarine, avioane, cu imagini cinematografice si cu o jumatate de planeta innecata in fum, foc, demolari si mult, prea mult sange!
-va urma-