0
Publicat in iulie 30, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Predictiile unui roman trist


Iubirea fara Adevar si Libertatea fara Dreptate au facut ca Romania sa nu-si gaseasa sensul, la douazeci de ani de pseudo-democratie. Biserica a fost confiscata de niste sutanisti chitit pe afaceri imobiliare -vezi persuasiunea prin care ni se baga pe gat un mall bisericesc cu spatii pentru restaurante si hoteluri, de cateva sute de milioane de euro supranumita Catedrala Mantuirii Neamului…
Cand vreodata in istoria ortodoxiei s-a vorbit despre catedrale? Acestea erau apanajul Vaticanului. Crestinismul oriental s-a definit prin smerenie si modestie. Cateva bisericute din lemn, in purul stil maramuresan ar fi fost balsam pentru popor, nu povara fiscala, dar ma rog, in a treia profetie de la Fatima, sora Lucia afirma ca Sfanta si Pururea Fecioara Maria cearta bisericile lui Hristos care s-au corupt si au abandonat harul duhului in favoarea ochiului dracului-banul. Daca ne uitam atenti in biserici vedem din ce in ce mai multi functionari cu masini sport-decapotabile decat apostoli ai lui Hristos.
O alta mare tristete ma cuprinde gandindu-ma la Masonerie. Initial urmarea continuitatea scolilor initiatice din Egiptul si Grecia Antica, practicanta unui esoterism crestin bazat pe traditia cavalereasca, dar a fost si ea acaparata de o casta de negustori care confunda verbul a fi cu a avea. Mai este si de utilitate publica! Astazi, cand tara se naruie sub buruienile incompetentei, superficialitatii si lacomiei politicienilor simteam mai mult ca oricand necesitatea unui mesaj national din partea patriarhului Daniel care sa indemne la solidaritate si fraternitate crestina, as fi vrut sa vad o charta comuna a tuturor obedinetelor masonice care insumeaza elitele culturale, politice, si economice ale Romaniei prin care sa fie promovata pacea sociala, reafirmarea caracterului unitar prin pastrarea traditiilor.
De la opinia publica nu astept de multa vreme nimic, atat timp cat Grupul pentru Dialog Social a fost opera agentilor KGB din tara si in care intelectuali gen Liiceanu si Patapievici au legaturi stranii cu fosta securitate. Astazi sunt din ce in ce mai convins ca reforma noastra structurala nu poate incepe de sus. Varfurile sunt profund corupte, aservite unor interese care le transcede capaciatatea de intelegere. Singura sansa ramane baza piramidei, acolo unde neinregimentati, romanii care-si iubesc trecutul si spera intr-un viitor al Pacii, Luminii si al Iubirii stiu de ceva vreme ce au de facut. Cruciada oamenilor simplii a inceput. Blestemele tacute ale mamelor si vaduvelor din decembrie 1989 au devenit realitate. Golemul nascut din sufernta unui neam este gata de atac. In pantecul sau din lemn de maslin vor incapea toti ticalosii cu neamurile lor pana la a saptea spita! Doar marea mila a Domnului le mai poate alina suspinul. Intai vine Distrugatorul, apoi Mangaietorul! La sfarsitul lunii septembrie vom auzi de inceputul unor arestari spectaculoase! Lupii albi nu mai pot fi opriti!