0
Publicat in mai 20, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Trei idei pentru inaltarea din prapastie sau armonizarea lui „a fi” cu „a avea”…


1. Intrarea in rezonanata universala
Toate armoniile dintre micro si macro cosmos sunt integrate legilor rezonantei („cine se aseamana se aduna„). Depasirea conditionarilor terestre, materiale si efemere ne conduce catre descoperirea identitatii noastre cosmice. Apartinem cu totii umanitatii si trebuie sa fim reprezentati fiecare, cu traditiile, valorile, cultura si miturile noastre fondatoare. Unitate in diversitate!
2. Stabilizare materiala
Spiritul supune materia. Energiile noastre mentale sunt capabile sa transforme structura grosiera in elemente fundamentale in evolutie. Suntem suflete in trup si nu trupuri cu suflet! Daca intelegem asta, vom putea crea un echilibru intre spirit-energie-materie pentru a configura un cadru armonios in timpul vietii terestre, suspendati intre cer si pamant.
3. Integrare sociala
Societatea este organismul viu, colectiv in care individul reprezinta o celula iar institutiile statului-organe. Asa cum in trup actioneaza cu precizie matematica antivirusii care trebuie sa pastreze integritatea sistemului imunitar, tot astfel, in societate vor exista intotdeauna aparatori ai vitalitatii neamurilor. Ori ce relatie este garantata de onestitate si implinirea datorie. Intr-o societate in care fiecare individ isi cunoaste limitele de competenta si actioneaza fara a prejudicia drepturile semenilor va intruni toate premizele unei lumi perfecte!