0
Publicat in ianuarie 11, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

4 principii pentru a tranzita criza planetara


Motto: „Cel care poseda o constiinta vasta isi are radacinile in profunzimi, si nu la suprafata. Astfel inaltul trebuie sa aibe drept fundament adancul”.
Lao Tse (Dao de jing)
Nu cred ca mai este o surpriza pentru nimeni: ne aflam in plina schimbare de paradigma. Anii care vor urma ne vor ajuta sa progresam si sa ne elevam constiintele sau ne vor distruge. De noi depinde finalitatea calatoriei la care suntem invitati. Intalnim sublimul sau dezastrul? Conform experientelor unui grup de cautatori ai sensurilor vietii, numit „Calatorii atemporali” va propun o organizarea a propriilor resurse materiale ca sa aveti timpul necesar dezvoltarii spirituale, adoptand urmatoarele principii:

1. Autonomia

Experimentele trecute care isi propusesera nivelarea indivizilor,care prin esenta au mijloace si nevoi diferite s-au dovedit un fiasco. In noua paradigma socio-economoico-politica fiecare dintre noi isi va pastra libertatea in gestionarea resurselor si a veniturilor pe care le va realiza facandu-si datoria si respectand legea.

2. Responsabilitatea

Autonomia fara responsabilitate conduce la egocentrism si separatii. Omul viitorului (apropiat) isi constientizeaza atat indatoriile cat si insarcinarile specifice. Astefel incat unii vor gandi, altii vor muncii, insa ambii isi vor consacra datoria binelui comun.

3. Solidaritatea

Unirea da putere, iar unitatea este infaililbila. Pornind de la acest principiu persoanele care au acelasi nivel spiritual si aceleasi preocupari se vor asocia pentru a abtine rezultatul dorit.La inceperea unui proiect comun, fiecare isi va oferi talentele, competentele, harul specific, fie in plan spiritual, fie in dimensiunea materiala.Legea karmei postuleaza: „dupa fapta si rasplata!„, astfel incat toti vom primi exact cat si ce meritam pentru ce am creat. Vom intelege modalitatea de a ne platii toate „datoriile karmice„. Un cerc deschis trebuie inchis alfel: „cine scoate sabia, de sabie are parte, cine ia pe altii in robie, de robi va avea parte” si exemplele cauza-efect pot continua la nesfarsit, sau, ma rog, pana cand Dumnezeu va hotari un „dead line”.

4. Gestionarea constienta

Banii sunt o forma de energie „lichida” provenita din actiuni asupra materiei. Pana acum ei au facut diferenta dintre „puternici” si „slabi” sau mai prozaic, dintre „smecheri” si „fraieri”. In viitor ei vor tine cont de echilibrul necesar dintre constiinta si putere. Vom fi invatat pana atunci ca un atasament prea profund fata de valorile materiale ne seaca de energie, ne provoaca stres si teama, dealtminteri total inutile atata timp cat persoana moare! (sic), iar o prea mare aplecare spirituala fara resursele de a pune in practica Planul Divin, ramane o facultate intelectuala si atat!

Viitorul suna bine, nu?