0
Publicat in ianuarie 5, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Marea Transformare a inceput de mult. Vrei sa participi?
 

Majoritatea oamenilor cauta cu determinare sa-si inbunatateasca standardul de viata, confortul material si uneori, mult mai rar urmeaza un program de perfectionare a cunostintelor si mici antrenamente de autocunoastere. In schimb cei care se trezesc spiritual inteleg de plin insemnatatea fiecarei clipe, fiecarui moment, integralitatea absoluta a universului de la atom, celula pana la cluster galactic si sisteme solare. Fiecare a inteles ca trecerea de la separatismul personal la unicitatea fiintei se face printr-o schimbare brusca, printr-o alchimie interioara menita sa innobileze identitatea, de la muritor la etern. Iata cateva exemple de oameni carora descoperirea propriei spiritualitati le-a schimbat intreaga biografie:
-Malcom X a facut parte dintr-o banda de gangsteri marunti si agresivi pana cand convertirea religioasa l-a transformat in eroul populatiei de culoare luptand pentru libertate si drepturi. Discursul sau a devenit articulat, convingator si universal valabil.
– Muhammad Asad, un evreu din Austria, crescut in spiritul celui mai opac sionism, a parasit Europa si cultura mozaica devenind un sustinator fervent al islamului intelegand ca acesta este o reforma adusa religiei iudeo-crestine corupta din slabiciunea omeneasca si din lacomia puterii.
– Sf. Augustin, a fost in tinerete un epicurist pasionat de distractii superficiale, orgii sexuale si alienari ale simturilor, insa dupa o lunga si amara suferinta interioara devine unul dintre parintii bisericii catolice.
– Francisc de Assisi, fiul unui foarte bogat negustor, crescut ca o beizadea, are un moment de revelatie dupa care vinde totul, restaureaza biserici si imparte banii cu saracii propovaduind comuniunea cu natura. Vorbea cu toate formele de viata si a infiintat ordinul Franciscan.
Si evident ca exemplele pot continua, insa cred ca acestea sunt suficiente pentru a proba autenticitatea transformarii „plumbului in aur”. Povestile lor inspira caci demonstreaza faptul ca orice caracter uman se poate slefui pana la perfectionare, daca este ghidat de un impuls de natura spirituala. Va recomand cateva lecturi in acest sens care va vor deveni prietene:
Miguel Ruiz, Cele patru legaminte. Cartea intelepciunii toltece, editura Mix, Brasov.
Kahil Gibran, Profetul, editura Mix, Brasov.
Eckhart Tolle, Puterea Prezentului. Ghid de dezvoltare spirituala, editura Curtea Veche, Bucuresti.