0
Publicat in noiembrie 30, 2009 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

„Sa ridici ochii la ceruri, cand toti oamenii privesc in pamant, nu este usor…”Sa ridici ochii la ceruri, cand toti oamenii privesc in pamant, nu este usor. Sa adori ingerii Luminii, cand toti oamenii adora faima si bogatiile, nu este usor. Dar cel mai dificil lucru dintre toate este de a gandi cum gandesc ingerii si de a actiona ca ingerii. Dupa cum fiul mosteneste pamantul de la tatal sau,tot asa noi am mostenit Pamantul Sfant de la parintii nostri.Acest taram nu este un camp de lucrat, ci un loc in sufletul noastru unde noi putem construi Templul nostru Sfant. Dar chiar si un templu trebuie construit piatra cu piatra, tot asa va voi da pietrele necesare, pentru a ridica acest Templu Sfant pe care noi l-am mostenit de la Parintii nostrii si de la Parintii Parintilor nostri.”

Iar noi, ca slujitori ai Celui Drept prin care Viata noastra devine viata vejnica sa nu uitam niciodata intelepciunea inaintasilor nostri din Vechiul Egipt care, unindu-si mintea, sufletul si trupul in Lumina au zis:

Rautatea din mine a fost distrusa;ucisa a fost ura din mine. Sters este pacatul ce mi-a apartinut.Merg pe calea ce o cunosc, catre insula dreptatii.Ajung in taramul orizontului ceresc, trec prin sfanta poarta.O, zei ce imi veniti in cale! Intindeti-va bratele spre mine! Am devenit un zeu in rand cu voi.Am vindecat ochiul Soarelui dupa ce fusese ranit in ziua luptei, de catre cei doi adversari.”