33
Publicat in iunie 3, 2009 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Suntem si devenim ceea ce gandim!


Sa ne gandim putin…Dupa anii 90 artizanii schimbarii au virusat inca de la inceput sistemele functionale. Legislativul, executivul si justitia au fost iremediabil viciate, tocmai ca unii sa poata profita de naivitatea si pasivitatea contribuabilului, fara a pati nimic. Dar cum intr-un organism exista un razboi nevazut intre virusi si anticorpi, asisderea se intampla si in organismul social. Pana la urma, daca am supravietuit, pana astazi, inseamna ca antivirusii si-au facut treaba. Progresul nostru spiritual si material depinde de extinderea constiintei individuale. Societatea insumeaza toate gandurile, vorbele si faptele membrilor ei. Daca ne-am face cu toti, datoria fata Dumnezeu, tara si neam, am tine coruptia inlantuita, ticalosia sub obroc si am schimba ireversibil ignoranta cu gnoza. Cea mai mare conspiratie este insasi teoria conspiratiei, pentru ca la umbra ei tenebroasa lucreaza bine mersi oligarhii intunecati.

Daca am musca momeala cu nu putem face nimic, ca suntem prea neinsemnati, prea maruntei pentru a schimba lumea, atunci, ne-am prelinge pe toboganul gheenei pana in cea mai crunta apatie.

Cand ne cuprinde depresia si dezamagirea sa ne amintim ca suntem totusi zamisliti dupa chipul si asemanarea Marelui Creator, deci avem in sine capacitatea de a construi.Putem deveni in ori ce clipa, un om nou. Iata taina zilei si a noptii! In fiecare dimineata o putem lua exact din momentul 0. Sa nu uitam, ca in matemamtica esoterica, zero este „tertul inclus care echilibreaza minus cu plus infinitul!”

Daca nu esti fericit, implinit si daca viata ta nu este definita de bucurie, inseamna ca trebuie doar sa astepti dimineata urmatoare!