3
Publicat in aprilie 2, 2009 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Initierea clasei politice romanesti in labirintul economiei mondiale.


 

Profetii au teribila si paradoxala trasatura de a vedea adevarurile concretizandu-se peste timp. De la Nostradamus la…Brucan aceasta axioma se aseaza exact pe golul lasat de competenta politicienilor in fata momentelor cheie. Criza planetara ii obliga, iata si pe decidentii nostrii sa isi puna bandoul peste ochi si sa plonjeze neajutorati in labirintul actiunii fara solutii. In acest caz, in care ochiul se inchide in exterior pentru a se deschide in interior, decidentul profan se va simti singur si atacat din toate partile de spiritele agitate si rele care nu sunt altceva decta expresia propriilor fapte si actiuni meschine, egoiste, ticaloase. Poate ca pasii prin aceste labirinturi tenebroase, vor fi calauziti de maestrul initiator.

Aici si Uniunea Europeana si Fondul Monetar International pot demonstra ca detin suficienta experienta, pentru a stii cum sa iasa la lumina. Insa vanitatea si lipsa de subtilitate s-ar putea sa ne faca sa credem mai mult in teoria conspiratiei decat in eficienta solutiilor dictate de la Brussels si Washington. Evident, ca ne amintim de dezastrul politiciilor din anii 90, si de acordul de atunci cu FMI-ul, de porcii morti de foame, de fermele inchise, de privatizarile dubioase, de falimentarea bancilor, dar uitam ca fiasco-ul produs a fost cauzat de incompetenta si lacomia celor care se instalasera in structurile de putere si nu strategiei diabolice a occidentalilor de a falimenta o tara pe care apoi s-o primeasca in NATO si UE.

Presedintele Basescu, intr-un interviu acordat postului public de radio, a afirmat ca si astazi ologarhii isi doresc sa instaureze un climat de nesiguranta si neliniste ca „sa pescuiasca in ape tulburi”. Conform domniei sale, imprumutul de la FMI si posibila creditare a Uniunii pentru Romania, ar putea insemna mana de ajutor de care avem nevoie pentru a ne rupe definitiv din ghearele mediocritatii si ipocriziei.

Cu banii obtinuti si incurajati de masurile de austeritate, statul poate sa se intareasca prin reforma, autoritatile sa se purifice de coruptie si tradare, iar cetatenii sa dobandeasca accesul liber si neconditionat la justitie! Brucan prevazuse un prag teribil dupa doua decenii de democratie. Iata, ca 2009 isi cere drepturile.

A sunat ceasul unei revolutii interioare, o schimbare totala de mentalitate a managementului politic, de la lacomie la eficienta. Dar asta nu se poate fara ingroparea tuturor viciilor. Vom renaste doar daca ne reamintim virtutiile sfinte ale acestui neam: credinta, toleranta si generozitatea!