1
Publicat in aprilie 2, 2009 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Nu cred in Teoria Conspiratiei


Cu riscul de fi acuzat de naivitate, sau chiar mai rau, de subiectivism sentimental, nu as pune pe seama iminentei campanii prezidentiale, interesantele evenimente la care asistam de ceva vreme. In primul rand, aparitia lui Crin Antonescu in poll position este fireasca si nu intrevad nici o cabala pusa la cale de rivalii lui Basescu, pentru a-l detrona, cu ori ce pret. In lupta electorala democratica, iata ca devine interesanta si figura blanda a unui intelectual, cu discurs moderat, onest si de ce nu, preocupat de saltul calitativ in evolutia politica. Nu mai intereseaza, decomadata al cui om este, din ce „masonerie” face parte, si carui mogul ii poarta simpatie, sau nu. Remarc doar o figura destul de atipica in peisajul nostru marcat, de regula de marlani, ghertoi sau neghiobi. Apoi, arestarile impresionante ale unui sef de servicui secret, al unui extrem de abil si potent afacerist, nu cred ca sunt cauzate de „foamea” lui Basescu pentru voturi.

De ce sa nu acceptam, ca in acest moment, energia de grup a acestui popor nu mai este conditionata doar de interese marunte, spagi, sau gesturi disperate pentru o supravietuire promiscua. Poate am progresat, poate incepem sa ne insanatosim…Chiar cred ca mentalul noastru accepta din ce in ce mai natural ideile de corectitudine, profesionalism, misiune incheiata, dragoste de tara. Eu nu pot sa suspectez intrega autoritate ca este fundamental viciata, si ca exista o fatalitate ca ne-am nascut intr-o tara fara coloana vertebrala, ba chiar sunt convins, ca strategii puterii, au ajuns, in sfarsit la concluzia ca aceasta criza morala si etica in care se afunda planeta, poate fi contracarata, doar de actiuni juste, in inters national.

Mi-as dori, ca in aceasta batalie, anticorpii (politie, justitie, servicii inteligente) sa distruga virusii (grupurile de interse, politicienii corupti, mafiotii), caorganismul comun sa se purifice. Vindecata de morbul necinstei, aceasta tara sa se poate exprima plenar cu ce are mai bun, si slava Domnului, portofoliul este plin.

Avem valori in toate domeniile de la sport, pana la cultura, din dimensiunea tehnica pana la cea abstracta, avem ingineri, softisti, filosofi si mai ales o tanara generatie care are un potential urias. Datoria politicienilor acestei clipe, ar fi, asadar asanarea platformei pe care generatiile de maine sa poata ridica un stat mandru, civilizat si mai ales respectuos cu valorile spirituale. Traim un moment intersant, de care ne vom aminti cu placere!