1
Publicat in aprilie 2, 2009 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Razboi pentru sufletul Romaniei


Sunt sigur ca Romania nu putea ajunge democratica intr-un timp relativ, scurt, mai ales dupa ce o jumatate de secol exersesase dictatura, daca autoritatea statului totalitar nu ar fi slabit. Decizia celor care au acaparat puterea dupa 1989, de a submina regimul politienesc si economia hipercentralizata, ar fi putut fi inteleapta, daca Iliescu and co. ar fi stiut putina psihologie si ar fi calculat lacomia si gradul de corupere, atat de specifice latinilor-balcanici. Altminteri, vedem cat de usor s-a insinuat ticalosia imbolnavind, inca de primele luni de libertate, noul sistem.

Frustrati de schimbare, fosti ofiteri ai securitatii devin mercenarii puterii, mafia isi delimiteaza strict si infaililbil teritoriile si strategia de functionare: politicienii sunt corupti, magistratii si judecatorii denatureaza sensul natural al profesiei lor si se pun in slujba vinovatilor, pentru un pumn de arginti, sefii politiei joaca iades cu interlopii, iar personaje de teapa lui Hrebenciuc, devin marii negociatori ai schimbarilor de regim propunand continuarea afacerilor si asigurandu-se ca dupa rotirea cadrelor la putere, nu intra nimeni la puscarie.

De ce credeti ca in 20 de ani, nici un ministru sau mare grangur nu si-au platit faradelegile? Intr-un asemenea climat, observam limpede, ca in afara de preocuparea pentru imagine si dorinta de satisfacere a comenzilor oligarhice, nici un sistem nu functioneaza in interesul si slujba contribuabilului. Sanatatea, Educatia, Justitia, Cultura si mai toate directiile care ar fi trebuit sa creasca nivelul de siguranta si civilizatie sunt parazitate de incompetenti, rude si clienti, iar singura lor viziune este propria stare de bine, pentru care si-ar vinde constiintele oricui, si slava Domnului, sunt multe interese straine care nu doresc Romaniei un statut de tara puternica. De ce? Pai raspunsul este foarte simplu, cu potentialul de creativitate si inteligenta si pe fondul spiritual fundamental crestin, tara noastra, incaputa pe maini pricepute (vezi domnia plina de gratia a regelui Carol I) poate deveni un reper planetar.

Nu sunt vorbe mari, dar daca sapi atent la temelia tuturor lucrurilor majore produse si descoperite de umanitate, vei gasi, cu siguranta si un roman, de la aeronautica pana la medicina, trecand prin inventica, matematica, filosofie si literatura, ca sa nu mai vorbim de cibernetica si de armata de romani care lucreaza pentru Bill Gates.

Insa fiind prea preocupati sa ne uram intre noi, sa ne terfelim fara menajamente tara, sa incasam loviturile fascistoide alte Italiei, dupa ce am contribuit la cresterea p.i.b-ului, sa ne vindem resursele strategice si sa ne arestam batranii care se lupta pentru o palma de pamant, eliberand toti teroristii de la Haysam la Gribenko, ne vom trezi la un moment dat apatrizi. Inca nu e tarziu sa ne trezim, caci nu degeaba imnul nostru national, ne imbie inca din titlu: desteapta-te romane!