Publicat in noiembrie 15, 2011 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Intram intr-o Lume Noua. Pregateste-te!


Ne pregatim pentru o lume noua. Singurul principiu al unei constructii durabile este aducerea ordinii in haos. Valorile vechi se desira, lasand loc unui alt ciclu evolutiv. Prefacerile din jurul nostru s-ar putea sa ne sperie, atata vreme cat nu le intelegem bine, dar sa nu uitam ca avem puterea divina in cele trei planuri ale realitatii: mental-sentimental-fizic, sau mai precis spus: spiritual-astral-material. „Sa nu te indoiesti niciodata de faptul ca un grup de cetateni amabili si dedicati pot schimba lumea. De fapt, sunt singurii care pot sa faca asta” spunea Margaret Mead la ceremonia de initiere a Zilei Pamantului, in 1970. Masa critica, menita sa schimbe paradigma se afla in dinamica, iar vorbele Mantuitorului: „voi sunteti sarea pamantului” au inceput sa se auda in cat mai multe minti! Lumea veche si nedreapta de care am inceput sa ne despartim a avut ca principii separatismul, sclavagismul si dragostea de putere. Predicatele noii ordini sunt integraliste, coordonate de Principiul Unitatii in Diversitate! Trebuie sa ne amintim ingredientele, fara de care reteta noastra ar esua: „Ci toate cate voiti sa va faca voua oamenii, asemenea si voi faceti lor, ca aceasta este Legea si prorocii!” (Matei 7:12)
Omul noii oranduiri va fi animat de cateva principii stabile si generatoare de prosperitate mentala, sufleteasca si materiala:
Onoare: tine-te de cuvant!
Loialitate: Apara si sustine-ti semenii in toate faptele lor de virtute!
Integritate: Nu-ti vinde principiile si codul moral pentru nimic in lume!
Onestitate: Nu fura, nu minti, nu insela!
Respect: Fii politicos si elegant cu toti !
Cinste: Fii drept si impartial!
Respectand toate acestea vei deveni un cavaler care va gasi un sens divin vietii tale, si inarmat cu sabia adevarului si scutul dreptatii vei imprastia lumina iubirii pe tot pamantul. Nu trebuie decat sa urmezi, pe deplin constient aceasta cale: fidelitate fata de credinta ta, curaj in a-ti apara principiile, puterea de a-i apara pe cei slabi, dragoste fata de om, impotrivire in fata raului si a nedreptatii, generozitate si respect pentru toate fiintele! Nici nu este foarte greu sa facem o lume mai buna! Trebuie doar sa ne amintim cine suntem si care este menirea noastra Aici si Acum!