Publicat in noiembrie 24, 2012 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Adevaruri stiintifice in religie


Spre sfarsitul sec. al XVI-lea, se credea ca omul este creat din sangele menstrei. Un secol mai tarziu, savantii postulau ca viata apare din capul spermatozoidului. Disputele aveau sa se incinga in sec. al XVIII-lea cand cercetatorii universitatilor din Germania, Franta si Anglia rosteau la unison ca omul este creat in intregime din ovulul femeii.

Observati ceva interesant pana acum?

Stiinta facea absolutamente abstractie de Dumnezeu…cat despre spirit, suflet…nici un cuvintel scris in tratatele oficiale.De-abia spre a doua jumatate a sec. al XIX-lea, s-a afirmat ca embrionul este format din asocierea unui cromozom masculin cu unul feminin, in faze succesive si nu o singura data.

Daca acei oameni de stiinta ar fi citit Coranul, ar fi aflat, inca din sec. al VII-lea ce spune despre nastere Allah Preainaltul: „Ce este cu voi ca nu va rugati lui Allah, asa cum se cuvine, dupa ce el v-a creat pe voi in mai multe faze? El va creeaza in pantecele mamelor voastre, faptura dupa faptura, in trei intunecimi” (39:6)

Si mai spun unii, ca religia este obscurantism si indobitocire…

Este evident ca toata stiinta descoperita, si inca neaflata, se afla intre paginile cartilor sfinte. Trebuie doar citite si cautate…”trei intunecimi”, iata tripartitia: minte-suflet-trup!