Publicat in martie 23, 2014 de Oreste Teodorescu in Starea de bine
 
 

Alimentatia moderna produce mari dezechilibre energetice. Cum le corectam?

Oct.soup3_thumb3
Oct.soup3_thumb3

Stilul modern de viata este compus in marea sa parte din elemente care au dus la conditia generala de yin a corpurilor noastre. Iata principalii factori care ne predispun la precaritate energetica:

  • Radiatiile cu ioni, poluarea electromagnetica, metalele grele, toxice, chimicalele toxice,
  • Schimbari in felul in care ne crestem hrana, rafinarea alimentelor, folosirea medicamentelor, alcoolul si drogurile, poluarea planetei, stresul.

Este important  sa reducem impactul acestei vieti moderne, care de fapt s-ar numi, mai corect, haotice asupra echilibrului nostru.

In sistemul chinezesc, organele si glandele sunt clasificate in functie de natura lor yin sau yang, astfel alimente yin sau yang sunt recomandate pentru a echilibra si a vindeca problemele legate de respectivele organe sau glande.Daca suntem atenti observam ca de obicei corpul ne semnaleaza aceasta nevoie de echilibrare.De exemplu, atunci cand mancam un aliment foarte yin, corpul simte nevoia de a se echilibra si astfel avem pofte de alimente foarte yang. Astfel, berea care este foarte yin, se echilibreaza prin covrigeii sarati care sunt yang.

Alegerea unei diete echilibrate intre yin si yang depinde de mai multi factori de viata si de mediu inconjurator. Cativa dintre acesti factori sunt determinati de constitutia persoanei. Astfel, o persona mai fierbinte(yang) din punct de vedere constitutional, se va echilibra hranindu-se cu alimente mai racoritoare(yin), si invers!