Publicat in martie 23, 2014 de Oreste Teodorescu in Starea de bine
 
 

Alimentele intre hrana si otrava


Alimentele se pot imparti in doua mari categorii:

  • alimente care produc reactii acide in organism
  • alimente care produc reactii alcaline.

Alcalinitatea este cel mai mare agent de detoxifiere a organismului. Cu cat un aliment va determina o alcalinitate mai mare, cu atat detoxifierea va fi mai profunda. Fructele sunt un exemplu de alimente alcaline. Elementele componente alcaline ale fructelor hranesc organismul si sunt cu adevarat regeneratoare.
Alimentele acide au un continut ridicat de sulf, fosfor si azot.Sunt, de regula, alimente proteice ( bogate in aminoacizi): ouale, carnea, cerealele, fasolea,nucile, produsele lactate pasteurizate si rosiile preparate la foc. Majoritatea proteinelor animale sunt iritante pentru mucoasa si celulele organismului uman.Cele mai inflamante  sunt lactatele.( congestionarea plamanilor, sinusurilor, urechilor si gatului)

Fructele si legumele alcaline constituie hrana naturala, adecvata fiintei umane.Dieta trebuie sa contina 80-90 % alimente care produc alcalinizare.Ele ar trebui consumate mai ales primavara, vara si toamna, cand temperatura de afara este mai ridicata.
Alimentele acide pot fi consumate iarna, ceea ce taranii nostri stiau, si de aceea dieta pe timpul iernii era bogata in proteine animale si grasimi.

E bine de stiut ca alimentele de acidificare incetinesc, inhiba sau blocheaza procesul de detoxificare, sunt inflamatoare si formeaza mucozitati in organsim provocand, pana la urma, lezarea tesuturilor.

Concluzia: mancarea fie hraneste,purifica si reconstruieste organismul, fie il distruge. Suntem si ceea ce mancam, dar si ceea ce nu mancam!