Publicat in ianuarie 22, 2014 de Oreste Teodorescu in Psihotronica
 
 

America isi defineste public imperiul cibernetic


Incepand cu anii ’50 super puterile lumii au implementat programe cibernetice de comunicare globala. Astazi ne aflam in plina era tehnologica, aflandu-ne la nivel planetar, intr-o dependenta evidenta fata de inteligenta artificiala. Nanotehnologiile si salturile cuantice in ceea ce priveste evolutia ciberneticii ne vor modifica substantial atat relatiile inter-umane cat si perceptia asupra realitatii.

Este important sa fim informati si la curent cu tot ceea ce se petrece, la nivel global, caci insusi Mantuitorul ne-a povatuit sa dobandim intelepciunea serpilor, dar sa ne pastram inocenta porumbeilor. Anul acesta, autoritatile americane au declarat ca au un buget de 1,2 miliarde de dolari pentru activitatile cibernetice (aparare-control-atac). In SUA opereaza agentii specializate, arondate structurilor de securitate care ocupă cu depistarea şi blocarea pericolelor din partea altor state, care vizează reţele industriale şi militare.  Unitati specializate  se ocupa de atacurile hackerilor. Insa ceea ce devine ingrijorator, este capacitatea americanilor de a ataca cibernetic, practic pe cine doresc. Scandalul interceptarilor cancelarului Germaniei si ale Pontifului, inca mai tin paginile media.

În prezent, spaţiul cibernetic este văzut de puterile mondiale ca un câmp deosebit de acţiuni de luptă. Şi, fireşte, SUA sunt în frunte: ne dăm seama de acest lucru după dezvăluirile făcute de Eduard Snowden. Apropo, comandamentul cibernetic din SUA este condus de actualul şef al NSA, generalul Keith Alexander. Acest fapt demonstrează că serviciul de spionaj electronic desfăşoară la maximum în prezent diferite operaţiuni de luptă în spaţiul cibernetic”, a afirmat Ministru Apararii rus, Serghei Şoigu

Intrebarea, la care nici o autoritate de stat din Romania, nu a raspuns, este: Avem capacitatea de a controla spatiul nostru cibernetic?