Publicat in ianuarie 14, 2014 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Ariel Sharon, victima unui blestem kabbalistic ?


Navigand peste presa internationala, mi-a fost atrasa atentie, intr-un mod mai special un articol aparut in ziarul israelian Haaretz. Titlul, cam de tabloid mi s-a parut neavenit in contextul funeraliilor lui fostului premier israelian:  A fost Ariel Sharon blestemat?” 

Iata un scurt fargment:

Ariel Sharon murise de mai puţin de patru ore sâmbătă, când urma să se încheie Sabatul, iar reţelele religioase de socializare din Israel începuseră deja să facă interpretări. Una dintre cele mai populare teorii vehiculate se referă la data ebraică în care fostul premier a dat sufletul înapoi Creatorului – ziua a zecea a lunii Şvat, anul ebraic 5774. În încercarea de a găsi un sens, au găsit rapid unul – moartea a survenit la exact zece ani de când Sharon a dezvăluit planul de retragere a trupelor şi coloniilor din Fâşia Gaza. Înainte de atacul cerebral suferit de Sharon pe 4 ianuarie 2006, premierul a fost ţinta a diverse blesteme kabbaliste şi a unor avertismente sfinte. Cel mai important a venit din partea rabinului Ovadia Yosef, în cursul predicii de sâmbătă seara rostită la Sinagoga Yazdim din Ierusalim cu o zi înainte de aplicarea planului de retragere a trupelor şi desfiinţare a coloniilor din Fâşia Gaza

Interesant articolul, mai ales ca este un fapt destul de bine cunoscut celor interesati de ezotersim, ca evreii religioşi care cred că nimic din această lume nu se întâmplă fără un motiv. Majoritatea dintre ei sunt convinsi ca orice cutremur, genocid, accident  sunt cauzate de păcatele oamenilor. Asadar, ziarul Haaretz induce si acest punct de vedere si anume ca fostul premier israelian a fost a devenit subiectul unui vechi blestem care tine de latura oculta si practica a Kabbalei, acuzat de fundamentalistii iudaici, dar si de catre unii sionisti ca prin decizia sa de a retrage trupele din Fasia Gaza a provocat suferinte conationalilor stabiliti acolo.

Am reflectat putin si  inca odata am realizat cat de minunat ne indeamna Mantuitorul sa transformam blestemul in binecuvantare si ura prosteasca in dragoste atotinsufletitoare.