Publicat in mai 23, 2013 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Astrograma natala: cheia intelegerii sincronicitatii


Daca vreti sa oripilati un habotnic religios, ii puteti spune ca Biblia este plina de cunoastere astrologica…Dar, cum timpul este prea pretios pentru a-l risipi, asemeni orzului pe gaste, sa pastram cunoasterea, doar pentru cei deschisi la minte si la suflet…

Nu putem sa nu gasim corespondente intre cele 12 semne zodiacale, cele 12 triburi ale lui Israel, cei 12 apostoli ai Mantuitorului si, oricat ar parea de bizar, cele 12 stele ale steagului Uniunii Europene. Iisus, in care s-a intrupat Logosul Divin a transmis Calea in Era Pestelui, iar primul simbol al crestinilor a fost pestele, nu crucea.

Conform Kabbalei, fiecare viata din univers este cuprinsa in Dumnezeu, iar fiecare astrograma este expresia vointei Providentei. Dar nu numai Artele Regale il initiaza pe neofit in tainele cosmice, ci si stiinta moderna. Asistentul si mana dreapta a lui Einstein, fizicianul David Bohm explica cum energia este suportul nevazut a tot ceea exista si se manifesta. Teoria lui defineste cum se intrepatrund realitatile vizibile (exterioare) cu cele invizibile (interioare). Aici, il sustine si reputatul fizician Will Keepin care spune: „Natura reaitatii este un intreg unic, nedivizat.”

In lumina cunostintelor de pana acum, putem intelege de ce a fost formulata fraza: „cate stele sunt pe cer, atatea celule, in organsimul uman!” Cu totii suntem parte a umanitatii, omul este parte din Divinitate, iar ADN-ul nostru contine informatiile tuturor regnurilor planetare, precum si reziduri ale altor planete. Astrologii sustin ca interactionam cu astrele si planetele, intrucat le continem, ca informatie, in structura noastra matriceala.

Intrucat, din totdeauna s-a stiut ca materia este compusa din cele patru elemente (apa, pamant, aer, foc) si coordonate de un al cincilea element (spiritul), astrologii au impartit zodiile conform elementelor, obtinandu-se astfel caracteristicile energetice ale nativilor. Berbec, Leu si Sagetator sunt semne de Foc; Taur, Fecioara, Capricorn alcatuiesc semnele de Pamant; semnele de aer sunt: Gemeni, Balanta si Varsator, iar cele de apa: Rac, Scorpion si Pesti.

Cand astrologii analizeaza o astrograma, se bazeaza pe un punct din spatiu si un punct din timp, iar acest punct este nativul. Iata cat de frumos se refera la sincronicitate, Jung: „Suntem nascuti intr-un anumit moment si intr-un anumit loc si, la fel ca in cazul unui vin, avem calitatile anului, si anotimpului in care ne-am nascut!”