Publicat in ianuarie 31, 2010 de codulluioreste in Psihotronica
 
 

Campul electromagnetic


 

Magnetosfera reprezinta scutul de protectie impotriva vanturilor solare, ale caror particole sunt tinute la distante cuprinse intre 3000 si 15.000 kilometrii altitudine. Radiatiile solare navalesc spre cele doua falii care sunt polii, unde sunt controlate de liniile de forta ale magentismului terestru si ies apoi in atmosfera.

Bun, atmosfera este compusa din multe straturi. Troposfera care se intinde pana la o altitudine de 10.000 metri, iar temperatura ajunge la -60 de grade. Stratosfera, pana la 50.000 metri, incluzand stratul de ozon si mezosfera. Presiunea este foarte scazuta. Printr-un exercitiu macabru de imaginatie, daca un avion ar exploda in stratosfera, sangele pasagerilor ar clocoti, apoi trupurile ar ingheta instantaneu iar respiratia s-ar opri brusc. Intre altitudiniile de 50.000 pana la 600.000 de metri se intinde ionosfera, asemeni atmosferei, multistratificata.Sub actiunea ultravioletelor, ionii divid moleculele de gaz eliberand electroni, separati de ionii pozitivi (molecule fara electron). Asadar, de la atmosfera pana la ionosfera, informatia energetica circula exprimanduse hertial.

 

 

De exemplu: undele radio mai mici de 3 megaherti pleaca de la emitator urmand contururile solului. Celelalte unde sunt reflectate de diferitele straturi ale atmosferei find transmise prin salturi. Asa se explica de ce undele radio circula in timp real, putand fi capatate de receptorii din intraga lume. Dincolo de ionosfera se afla magnetosfera compusa din plasma.