Publicat in noiembrie 8, 2012 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Ce ar trebui sa inteleaga structurile statale din cifra 4


Totul, in univers se concretizeaza prin ingemanarea celor patru elemente fundamentale: pamant-apa-aer-foc, iar acestea, la randul lor, genereaza patru calitati ale dinamicii: cald-rece-umed-uscat. Sa nu uitam ca 4 reprezinta materializarea, fara ea noi nu am putea percepe nici o forma, nu am putea decodifica idei si ganduri. Natura se exprima prin 4 anotimpuri principale, dar universul este mental.Trecutul naste prezentul, iar acesta viitorul, de unde rezulta ca singurul moment de putere spatio-temporal este: aici si acum!

Numarul 4 mai caracterizeaza si structurile statale, sistemele, legile, organele de politie, justitia, medicina, etc. Iata cele patru puncte de baza al oricarei piramide statale:

  1. Informatia: Ori ce stat care isi respecta cetatenii este direct interesat sa cuprinda intreg ansamblul informatiilor despre popor, nazuintele, valorile si caracteristicile entice, precum si felul de a se raporta la tara respectiva, vecinii, aliatii, etc. Din universul informational fac parte si componenetele ezoterice, magice si oculte
  2. Cultura: Subsumeaza toate tipurile de creatie artistica si tehnologica. Coloana vertebrala a unei natii este garantata de gradul de cultura si civilizatie la care se afla in momentul respectiv.
  3.  Legile: Acestea trebuie sa reglemeteze relatiile dintre oameni tinand cont de legile universale.
  4.  Opinia publica: Statul trebuie sa tina cont in actul guvernarii de parerile, dispozitiile, inclinatiile si graficile de comportament ale poporului.

Cand cele patru puncte pe care se bazeaza piramida statala functioneaza complementar si in armonie apare si al cincilea, care va fi varful piramidei: scopul!

Din pacate, noi, in Romania am pierdut de ceva vreme scopul comun ca natie, intrucat, fie din nestiinta, fie din ticalosie si tradare, clasa politica a distrus toate cele 4 dimensiuni ale unei structuri statale sanatoase. Semnul ca o guvernare s-a trezit din somnul ratiunii este dat de interesul conducatorilor pentru cele 4 varste de aur ale catatenilor ei: copilaria (etapa marilor acumulari de cunostinte), adolescenta (viitorul tarii), maturitatea (platitorii de taxe si impozite) si batranetea (perioada de relaxare si de recunostinta de care se bucura toti cei care au fost utili societatii), si mai ales de investitiile facute in 4 domenii fundamentale:

  1. Educatie
  2. Cercetare
  3. Infrastructura economica
  4. Sanatate

Sa nu uitam ca alegerile generale se intampla odata la 4 ani!