Publicat in martie 23, 2014 de Oreste Teodorescu in Starea de bine
 
 

Ce energii transmit culorile din jurul nostru?


Ca aproape orice lucru care ne înconjoară, culorile transmit energii care ne pot influenţa starea.

  • Roşul este culoarea energiei, a forţei, a pasiunii, dinamismului şi motivării. Este expresia extraversiunii, a instigării la acţiune şi determinării. Efectul roşului este cel de creştere a pulsului, atragere a atenţiei şi creştere a tensiunilor.
  • Portocaliul şi galbenul sunt culorile spiritului, aducătoare de veselie şi energie. Dinamismul portocaliului este asociat bucuriei, entuziasmului, şi creativităţii, pe când galbenul este asociat intellectului, voinţei şi nonşalanţei.
  • Verdele este culoarea calmului, armoniei şi echilibrului. Asociat cu primăvara, verdele induce tinereţe, neutralitate, compasiune, cinste şi respect. Verdele este reconfortant şi alungă stresul.
  • Albastrul, ca şi verdele, inspiră calm, destindere, deconectare, comunicare. Efectele lui sunt de reducere a tensiunii, de încetinire a ritmului cardiac.
  • Violetul este o culoare caldă, asociată contemplaţiei, introspecţiunii, stimei de sine, intuiţiei ascuţite şi perspicacităţii. Este o culoare dulce care ne ridică moralul.
  • Rozul este culoarea candorii, a feminităţii, a afecţiunii şi bunătăţii. Reprezintă tandreţe, compasiune, atenţie, dragoste pentru sine şi pentru cei din jur.
  • Maroul este culoarea care ne trezeşte la realitate. Fiind asociată cu energiile pământului, această culoare ne induce sentimentul de echilibru şi senzaţia de forţă.

Suntem sensibili la detaliile din jurul nostru, iar culorile acţioneză ca stimuli asupra senzaţiilor pe care le încercăm. Ele pot accentua sau tempera stările prin care trecem. De aceea ne si imbracam, in functie de dispozitie…