Publicat in ianuarie 25, 2014 de Oreste Teodorescu in Starea de bine
 
 

Cele mai cunoscute tehnici si principii de MEDITATIE


  • Mind controlul a fost inventat de parapsihologul Jose Silva pentru dezvoltarea mintii si controlul stresului.Prima expunere a cursurilor a avut loc in 1966. De atunci metoda s-a dezvoltat progresiv, aducand rezultatele scontate pe intreg mapamondul.Tehnica Mind Control abordeaza profunzimea corecta,atitudinea corecta,comunicarea corecta, programarea evenimentelor, programarea subconstientului in somn, programarea mentala a gandurilor benefice si constructive si orice cuprinde sfera sanatatii si programarii mentale.Promoveaza tehnica inducerii creierului in Alpha
  • Autocontrolul Mental a fost creat de Dan Seracu in anii ’80 prin imbinarea anumitor tehnici de Yoga, Chi Kung si elemente insiprate din Mind Control.Practica cuprinde la un moment dat si folosirea cristalelor ca potentiatoare si transformatoare de energie si informatie,Dan Seracu fiind unul dintre cei mai mari Cristalo-terapeuti din Romania.Mintea poate fi invatata sa activeze aceasta stare in doar 3 secunde.Scurta meditatie ca si antecamera a somnului poate fi foarte utila pentru buna desfasurare a activitatii mentale de a doua zi.Invatand aceasta comutare pe fcv Alpha cat mai rapid, se faciliteaza accesul catre lumea launtrica, universul interior.Spre exemplu, daca ne-am taiat la mana, nu intervenim energetic din exterior pentru ca se potenteaza fluxul de sange, ci inchidem ochii, accesam frecventa de 10 hz si vizualizam cum sangele se resoarbe si rana se inchide.
  • Chi Kung este un sistem chinezesc antic de cultivare a sanatatii, vitalitatii si longevitatii.Confucius, pe timpul scolii sale, a adoptat Chi Kungul pentru purificarea mintii si controlul emotiilor in vederea unei mai bune vieti civice. Iar vreme de 400 de ani a fost fundamental in Medicina Traditionala Chineza astfel incat nu putea exista un medic bun care sa nu fie si maestru de Chi Kung.Bazat pe principiile clasice ale Taoismului, Chi Kung ofera o cale de autocultivare ce presupune armonia intre toate nivelurile fiintei umane (fizic, psihic si spiritual) Exista exercitii dinamice si exercitii statice. Practicile dinamice sunt caracterizate de miscari lente corelate cu respiratia.
  • Zen inseamna zazen”. (Taishen Denshimaru).Meditatia zen presupune golirea totala a mintii de ori ce gand, si a sufletului de orice traire. Prin golirea fundamentala a omului se permite atingerea “satori”-starea de iluminare. Iar zazen inseamna postura. 
  • Training Autogen apare ca metoda de relaxare prin exercitii sistematice de concentrare asupra unor formule sugestive – formule inductoare). Senzatia de greutate este consecinta fireasca a relaxarii musculare. Trainingul se face initial de cate 3 ori pe zi apoi odata pe zi. Primele efecte stabile notabile apar la 3 luni .