Publicat in mai 20, 2013 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Cele trei gratii permanente: Numerologia, Astrologia si Kabbala


Inca din anul 2000 i.Hr, magii mesopotanieni stiau ca nimic nu este lasat la voia intamplarii si ca hazardul este o lege inca necunoscuta pe deplin, de catre oameni. Baza sistemelor de gandire antice era ideea ca absolut totul in univers, oameni, planete, evenimente, pulsul naturii sunt interconectate. In epocile de inceput ale marii aventuri umane, sacerdotii studiau stelele, cercetau interconexiunile dintre starea vremii si psihismul uman, ascultau soaptele pomilor si cuvintele animalelor si intrau in rezonanta cu sufletele stramosilor.

Din aceste preocupari de intelegere holistica , s-au nascut Stiintele Initiatice: Numerologia, Astrologia si Kabbala. Prima dintre stiinte creeaza raporturile intre cifre (spirit) si numere (corp), observand ca prin anumite operatiuni matematice ori ce  numar poate fi redus la una dintre cele 9 cifre primordiale. De exemplu numarul 234567 are valoarea cifrei 2+3+4+5+6+7=9. Astrologia foloseste armonia universului pentru a observa predispozitiile comportamentului si experientelor umane, definind raportul Macrocosmos-Microcosmos, care postuleaza ca Omul nu este altceva, decat Universul in miniatura, si in sfarsit, Kabbala studiaza si defineste planul dupa care Dumnezeu actioneaza, precum si atributele sale divine, codate in marele nostru ADN.

In numerologie, totul porneste de la zero, starea de potential, haosul primordial si etern, din care se precipita prima manifestare a lui Dumnezeu care este unu. Dumnezeu se divide pe El insusi, asa cum a facut si cu ADAM, pentru a se putea multiplica (1+1=2). Dupa  ce au aparut polaritatile, intreg universul a intrat in dinamica:

  1. Dumnezeu, inceputul tuturor lucrurilor. Putere si influenta, creativitate si originalitate, independenta, unicitate, imposibilitatea de a convietuii cu adversarii. Dumnezeu este atat 10 cat si 01.  Adam este facut dupa chipul si asemanarea lui 1. Astfel a fost posibil, ca din coasta lui Adam , adica din 1 sa se scoata 1, sa se nasca Eva adica 2 (1+1). Unde apare 1 se intampla ceva nou, pentru prima data. Scara fiecarei vieti are 9 trepte care trebuie urcate pe rand. Arhetipal, viata este astfel conceputa ca sa treaca de la 1 la 9 prin fiecare experienta (2,3,4,5,6,7,8). Intrucat 1 este locomotiva care trage dupa sine toate celelate numere, oamenii marcati de acest numar sunt agitati, lideri, pionieri, in general oameni foarte dedicati scopului in viata.
  2. Primul numar par, femininul. Sarpele cel vechi o ispiteste pe Eva sa-l asculte, si astfel, raul ajunge la Om prin 2. Inceputul dizarmoniei. In principiu, 2 este asociat cu asculatrea, supunerea, duiosia, blandetea, rabdarea. Cifra primirii si asimilarii pasive. Totodata, este si inceputul dualitatii, atat de bine sugerat de palama care poate mangaia sau pumnul care poate lovi. Omul are doua brate, doua picioare, doi ochi si doua urechi. Din antichitate se spune ca o jumate din om il asculta pe Dumenzeu prin ingerul de lumina de pe umarul drept, si cealalta pe Satana prin diavolul de pe umarul stang. Doiul are si capacitatea de a se repeta, cand este negativ: “o nenorocire nu vine niciodata singura”. Acest numar se poate manifesta pozitiv sau negativ, dar in general tinde catre negativ. Sabia cu doau taisuri, bastonul cu doua capete. De exemplu, intr-un cuplu, cei doi sunt legati de un curent energetic, care poate fi simpatic sau antipatic. Foarte usor, iubirea se poate transforma in ura…mult mai greu invers!
  3. Numarul creatiei. Pentru impacarea contrariilor si perpetuarea vietii este nevoie de 3. Dumnezeu nu poate fi decat 3, caci daca ar fi Unu (1×1=1), nu ar fi putut crea altceva decat pe Sine Insusi! Daca ar fi fost Doi, s-ar fi divizat la nesfarsit din cauza fortelor contrarii, ceea c ear fi insemnat moartea tuturor lucrurilor. Pentru a crea infinitatea de lucruri este nevoie de 3. In Taoism este scris: Unu l-a chemat pe Doi si Impreuna l-au facut pe Trei. De aici purced cele 10000 de lucruri.”  3  intruchipeaza  si energia productiva sexuala, masculine, nu doar puterea creativa  duhului. Daca 2 i se opine lui 1, nu exista de cat o singura cale de impacare . In Magia Inalta 3 este desenat si asa x x x, unde x-ul din mijloc vindeca opozitia lui x cu x. Trei este si cifra dezvoltarii armonioase, este un numar perfect, intrucat este primul care are inceput, cuprins si sfarsit. In planul material, 3 reprezinat cheia perceptiei timpului: trecut-prezent-viitor, dar si a spatiului: lungime, latime, inaltime/abis. 3 intruchipeaza si notiunea de belsug, dar si de infinitate. “Ünde sunt trei adunati in Numele Meu, acolo si sunt si eu cu ei!”, spune Mantuitorul. Famila se defineste ca atare abia cand implineste numarul de 3 membri (mama-tatal-copilul).
  4. Totul, in univers se concretizeaza prin ingemanarea celor patru elemente fundamentale: pamant-apa-aer-foc, iar acestea, la randul lor, genereaza patru calitati ale dinamicii: cald-rece-umed-uscat. Sa nu uitam ca 4 reprezinta materializarea, fara ea noi nu am putea percepe nici o forma, nu am putea decodifica idei si ganduri. Natura se exprima prin 4 anotimpuri principale, dar universul este mental.Omul este alcatuit din patru esente materiale, patru stihii ale naturii (apa-sange; pamant-oase; aer- cavitati; foc – oxigenare, combustie) care sunt guvernate de a cincea esenta: duhul (lumina). In lumea materiala, viata copiilor este guvernata de legea Crucii Cosmice: Barbatul (+) fuzioneaza cu femeia (-). In momentul acuplarii, el isi dezintegreaza o parte din sine (sperma) pe care o transfera femeii. Aceasta infaptuieste o sinteza primind sperma in ovul. Genele tatalui insumate cu cele ale mamei formeaza structura matriceala a copilului.
  5. Cifra sexualitatii masculine formata din prima cifra feminina (2) insumata cu prima cifra masculina (3) . In numerologia, numarul 5 reprezinta cifra palcerilor sexuale, defineste omul schimbator, iubitor de risc si aventuri, lipsa de responsabilitate. In acest numar apar si cele 5 simturi (gust, auz, vaz, miros, tactil) si prin urmare cinciul il descrie si pe omul captiv simturilor sale. Omenii definiti de 5 sunt instabili, intrucat pe scara numerelor de la 1 la 10 (revenirea la unitate prin 1+0=1), acest numar se afla fix la jumatate. De aceea ei sunt destul de nehotarati in prezent intru cat depind foarte mult de dispozitiile din trecut, dar se tem si de viitor. Si duhul omului are cinci simturi: discernamantul, ratiunea, simtirea, stiinta si constiinta. Trupul (5 simturi) + Duhul (5 simturi) formeaza Omul care are in sine 5+5=10=1. inca o data intelegem de ce Hristos este Unul cu Tatal si ne invita sip e noi sa-L urmam!
  6. Cifra para si feminina , perfecta si desavarsita pentru ca se imparte perfect la 1 (6:1=6); la 2 (6:2=3) si la 3 (6:3=2), unde 1+2+3=6. Numarul stabilitatii si al armoniei, nativii acestei cifre sunt rezistenti, liistiti, armoniosi. Sase este si numarul iubirii feminine si a confortului casnic, intru cat se poate obtine din prima cifra feminina (2) care se inmulteste cu primul numar masculin (3). 2 x 3 = 6. intruchipeaza mama, femeia, gospodina ideala 2+2+2=6. Adica: femeia ideala este doamna in societate, gospodina acasa si fierbinte in dormitor…Omenii acestui numar sunt fideli, legati de casa si familie, muncitori, constanti, predictibili, cu necesitati sexuale ridicate. Partea negativa intervine cand cand nativul definit de 6 isi pierde centrul (dintre cele doua triunghiuri care se suprapun) si coboara sub influneta triunghiului cu varful in jos. Uraste violenta si iubetse libertatea.
  7. Cea mai misterioasa, spirituala, supranaturala dintre cifre. Omul definit de acest numar este singuratic, desprins de duhul lumii. Dezvoltarea vietii pe Pamant este  este guvernata de alte 7 planete, omul are 7 corpuri energetice principale, saptamana are 7 zile, sunt 7 orificii in corp, 7 feluri de tesuturi, de oase. Sunt 7 minuni ale lumii Ciclul lunii este format din patru faze, fiecare dintre ele avand 7 zile. Fiziologia demonstreaz ca celulele organismului se reinnoiesc odata la 7 ani, iar trecerea de la o varsta la alta se face dupa cicluri de 7 ani.Aceasta cifra conduce ciclurile si ritmurile vitale: nastere, crestere, imbolnavire, imbatranire si moarte. Nativii acestui numar vor avea inclinatii catre religie, spiritualitate, mistica, ezoterism, ocultism, filosofie, cautarea adevarului. Dumenzeu a creat Lumea in 6 zile, iar in a VII-ea s-a odihnit!
  8. Reprezinta viata sociala 4 (numarul pamantului) insumat cu el insusi. In opt sut cuprinse succesele si pierderile materiale, exaltarile si decaderile vietii statale. 8 marcheaza si falimentul, scanadlul de proportii. Asa cum este si desenat, optul cuprinde in el doua posibilitati. Omul poate fi cand in cercul de sus, cand in cercul de jos.Cu alte cuvinte un native al acestui numar poate ajunge in varful piramidei statale, dar se poate prabusi de acolo, sub ghilotina sau la puscarie. In sensul interpretarii crestine, 8 simbolizeaza si viata dupa viata. Intrarea in eternitate, in fluxul continuu al luminii, de aceea este un numar hristic. Barbatul are 7 orificii in corp, femeia are 8, unul dintre ele, fiind poarta prin care sufletul patrunde in lume (duhul in materie). Deci 8 poate insemna si viata noua. In traditia iudaica copilul nou nascut primeste numele in a opta zi. De regula unde apare o aglomerare de 8 si 4, acolo sunt asteptate nenorociri, evenimente neplacute. Oamenii lui 8 sunt, de regula urmariti de ghinioane.
  9. Cifra magica care dubleaza puterea lui 3(3 x 3=9) In 9 incape intraga matrice a vietii. Copilul are nevoie de 9 luni sa se dezvolte in pantecul mamei. Numerologic, noua exprima dezvolatrea suprema, intelctuala si spirituala. Nativii vor fi destinati slujirii idealurilor inalte. Numarul initierii, sfarsitul unui ciclu evolutiv si inceputul altuia nou. Numarul Iubirii. Este totodata si o cifra egocentrica intrucat se intoarce de fiecare data la ea insasi: 2×9=18=1+8=9; 3×9=27=2+7=9; 4×9=36=3+6=9 etc. Numarul noua acopera toate cele trei dimensiuni ale perfectiunii lumilor fizice, astrale si spirituale: 3+3+3=9.

-va urma-