Publicat in mai 9, 2012 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Clasificarile energiei (continuare)


  • Energia nutritiva: deriva din esenta hranei produsa initial in splina si stomac, produce sangele si circula in interiorul sau, prin vase. Aceasta energie circula cate doua ore prin cele 12 meridiane principale, hranind astfel intreg organismul
  • Energia de aparare: se naste din esenta hranei si circula prin exteriorul vaselor sanguine. Are principala functie de a apara corpul impotriva patogeniilor, controleaza deschiderea si inchiderea porilor, regenereaza pielea si parul, controleaza temperatura corpului, incalzeste organele interne si protejeaza suprafata musculara. Ziua, acest tip de energie circula prin structurile de suprafata ale trupului, in schimb, noaptea circula prin interior pentru a proteja organele De la miezul noptii, pana la pranz, energia de aparare se exteriorizeaza atingandu-si varful de putere dupa ora 12 pm. 
  • Energia pectorala: este generata de combinarea energiei inspirate de plamani cu energia hranei produsa de splina si stomac.Se acumuleaza la nivelul pieptului si favorizeaza functionarea plamanilor, controland respiratia ( inspiratie-expiratie), sustine functia inimii de control a sangelui si a vaselor, precum si guvernarea circulatiei, temperatura corpului, abilitatea de miscare a membrelor si trunchiul.
-va urma-