Publicat in decembrie 12, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Comunismul nu a disparut niciodata din Romania, el s-a privatizat (1)


Odiseea comunismului in Romania a inceput cu nationalizarile marilor averi, confiscarea terenurilor agricole, transformarea taranilor in muncitori si saracirea programatica a unui intreg popor. Fundamentat pe un egalitarism ascetic, regimul Ceausescu s-a descotorosit de cuplul prezidential, iar din cenusa PCR-ului au renascut nomenclaturistii, transformati peste noapte in miliardarii tranzitiei. Pastoriti de noul sistem asamblat de Ion Iliescu cu sprijinul rezidentilor GRU si KGB din Romania, acesti capitalisti originali au declansat devalizarea bugetului de stat, transferand, prin off shore-uri miliarde de euro, in conturi private, prin coruptie, evaziune fiscala, spalare de bani, retrocedari si restituiri frauduloase, afaceri oneroase cu statul etc. Asadar, prabusirea comunismului, a reprezentat pentru activistii si securistii conectati la realitatile geopolitice contextuale, intr-o uriasa oportunitate de a strange averi fabuloase, saracind economia nationala si condamnand milioande de pensionari la foamete si alte milioane de tineri la lipsa de perspectiva in educatie si societate.

Incercam sa desenam o harta , un relational al fostilor mari nomenclaturisti PCR,a urmasilor lor si a celor mai paguboase afaceri pentru statul roman si protejarea grupurilor infractionale de catre politicienii tuturor regimurilor post decembriste.

 

ion-dinca

Raposatul Ion Dinca, fosta mana de fier a regimului Ceausescu, a lucrat, in ultima parte a vietii, la o firma de IT ca si consilier. Compania a fost fondata de ginerii sai Nicolae Badea si Gabriel Popoviciu. Ginerii fostului satrap comunist, instruiti bine de catre securitate, in anii ’80, pentru a stii cum sa faca fata realitatilor capitaliste, au construit un adevart imperiu financiar: imobiliare, fotbal, IT, constructii, comert, transporturi, etc. Puiu Popoviciu impreuna cu Radu Dimofte, ambii membrii de vaza ai Gruparii Monaco, au  adus in Romania branduri „imperialiste” precum Pizza Hut sau KFC. Astazi, ei doi, impreuna cu Nicolae Badea au in conturi aproximativ un miliard de euro. Afacerile lor apar la Registrul Comertului, pe numele parintii lor: Zerlin Dimofte si Ligia Popoviciu, Imperiul ginerilor lui Dinca s-a remarcat si prin diverse afaceri profitabile cu statul, iar cei doi sunt actionari in Clubul Vinului, alaturi de nume sonore, precum Calin Popescu-Tariceanu.

media_135955662835681900

Nicolae Badea

puiu-popoviciu1-300x300

Puiu Popoviciu

va urma