Publicat in martie 19, 2010 de codulluioreste in Psihotronica
 
 

Crime in numele progresului stiintific


 

In 2005, cativa refugiati care au reusit sa intre in Coreea de Sud au povestit cumplitele experimentele la care erau supusi de catre autoritatile Nord-Coreene. Intr-un raport al Amnestey International din 2007 este scris ca peste 200.000 de oameni sunt detinuti in gulagurile controtalte de Phenian. Experimentele coreene constau in introducerea a diferite substante si gaze in custi de sticla unde erau cobaii-umani.

 

Un scandal urias a avut loc in SUA, prin anii ’60, legat de proiectul Shad 112, care ar fi dus la infestarea a 500.000 de locuitori din zonele Californiei, Floridei si Georgiei. Experimentul viza bombardarea cu gaz sarin, cu spori ai carbunelui (antrax), cu muste si tantari infestati in laborator si apoi studierea cazurilor si obtinerea de antidoturi. In timpul razboiului din Coreea, armata americana a fost acuzata ca a eliberat in regiunea Kan Nan, mii de sobolani infestati cu ciuma.

 

 

Poate, apogeul experimentelor psihotronice a fost atins de catre sovietici, care utilizau cobai umani, numiti Cosmonautii 0, suspusi unor experimente care vizau domeniul spatial. Acesti nefericiti, erau introdusi in centrifuge care le distrugeau fibrele musculare, erau legati de pat si in timp ce dormeau le erau ridicate brusc paturile pentru a se putea studia distibutia sangelui in creier si in corp. Cativa dintre ei erau obligati sa stea cate doua luni in cuve pline cu apa ca „savantii” in halate albe sa urmareasca dupa cat timp pielea incepe sa se desprinda de pe trup. Altii erau injectati cu iod radioactiv si toate acestea in numele misiunilor spatiale. Nici unul dintre acesti cobai nu s-a urcat vreodata la bordul unui Sputnik.

Autoritatile comuniste romane coordonate de ministrul de interne Draghici au experimentat la penitenciarul de la Pitesti, intre 1950-1953 Procesul de reeducare. Detinutii, de regula dusmani de clasa erau supusi constant abuzurilor fizice si psihice care-i transformau pe cei mai slabi de inger, din victime in… tortionari.