Publicat in aprilie 12, 2010 de codulluioreste in Psihotronica
 
 

Fidelitate sau moarte


Programele CIA si ale Pentagonului privind folosirea substantelor chimice si efectele lor asupra mentalului au incurajat Administratia Americana sa mareasca bugetele alocate acestor studii si cercetari ultrasecrete. Spre sfarsitul anilor ’50, SUA a invitat Canada si Marea Britanie sa i se alature in dezvoltarea proiectelor privind controlul mintii. La hotelul Ritz Carlton din Montreal s-au stabilit, in iunie 1951 bazele programelor de manipulare si control mental MKULTRA, MKDELTA si MKNAOMI care insumau eforturile cercetatorilor pentru a afla cum se utilizeaza arsenalele chimice si bacteriologice in modificarea starilor de constiinta.

Desi procesele de condamnare ale nazismului de la Nuremberg au scos la iveala experimentele legate de controlul mental al prizonierilor din lagarele de concentrare, iar faptuitorii au fost condamnati pentru crime impotriva umanitatii, atat SUA, Marea Britanie, Canada, cat si URSS, China, Coreea de Nord au beneficiat de „know how-ul” nazist angajand fosti cercetatori germani, scapati „miraculos” de sentinte teribile. Deja in zorii decadei a sasea, nici un savant german nu mai era incarcerat. Secretul era atat de bine pazit, incat ori ce incercare de a parasi prematur laboratoarele sau de a dezvalui cuiva, profan obiectul cercetarilor se pedepsea intr-un singur mod: moartea!

In 1953, dr. Frank Olsen, cercetator angajat al CIA a fost gasit mort in fata hotelului unde locuia in New York. Abia in 1998, intr-un articol publicat in Mail on Sundey mai multi specialisti scriu ca Olsen a fost asasinat deoarece fusese considerat periculos pentru programele de control mental derulate de CIA.