Publicat in noiembrie 9, 2012 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Importanta vitala a cifrei 3


3 = Numarul creatiei. Pentru impacarea contrariilor si perpetuarea vietii este nevoie de 3. Dumnezeu nu poate fi decat 3, caci daca ar fi 1 (1×1=1), nu ar fi putut crea altceva decat pe Sine Insusi! Daca ar fi fost 2,  s-ar fi divizat la nesfarsit din cauza fortelor contrarii, ceea ce ar fi insemnat moartea tuturor lucrurilor. Pentru a crea infinitatea de lucruri este nevoie de 3.

In Taoism este scris: ” Unu l-a chemat pe Doi si Impreuna l-au facut pe Trei. De aici purced cele 10000 de lucruri.” 3 intruchipeaza si energia productiva sexuala, masculina, nu doar puterea creativa duhului. Daca 2 i se opune lui 1, nu exista de cat o singura cale de impacare . In Magia Inalta 3 este desenat si asa x x x, unde x-ul din mijloc vindeca opozitia lui x cu x. 3 este si cifra dezvoltarii armonioase, este un numar perfect, intrucat este primul care are inceput, cuprins si sfarsit.

In planul material, 3 reprezinat cheia perceptiei timpului: trecut-prezent-viitor, dar si a spatiului: lungime, latime, inaltime/abis.

3 intruchipeaza si notiunea de belsug, dar si de infinitate. “Ünde sunt doi sau  trei adunati in Numele Meu, acolo si sunt si eu cu ei!”, spune Mantuitorul.

Famila se defineste ca atare abia cand implineste numarul de 3 membri (mama-tatal-copilul).