Publicat in ianuarie 29, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Lectia de patriotism si crestinism a motilor din Apuseni si radiografia unei guvernari impotente


E atat de bine, cand romanii curati, frumosi si liberi, ne mai dau, din cand in cand, o lectie de umanitate si de crestinism aplicat. Aceasta contrabalansare calitativa fata de enorma cantitate de incompetenta si ticalosie, produsa de politicienii tuturor partidelor, este singurul antivirus care ne mai poate tine sistemul imunitar national, apt pentru a continua viata sociala.

Motii, acesti demni urmasi ai strabunilor sacerdotali, raman printre putinele repere de moralitate, intr-o tara captiva intereselor si combinatiilor interlope, promovate asiduu de guvernul USL. Printr-un gest, tardiv si fortat de presiunea opiniei publice, Gheorghe Giurgiu, Argentin Todea şi Gheorghe Trif, localnicii din comuna Horea care au ajuns primii la victimele accidentului aviatic din Munţii Apuseni, vor primi, maine titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj.

„Există o categorie de oameni de excepţie care, prin înaltul nivel de conştiinţă civica şi prin calitaţtle cu adevarat remarcabile dovedite în situatii de criza au adus beneficii majore judeţului Cluj şi întregii Românii. Prin actele lor de bravură, recunoscute atât pe plan national cat şi international, aceştia au reuşit sa cinsteasca cu adevarat statutul de moţ, de roman şi de om.” scrie in motivatia acordarii statului de cetatean de onoare.

Iata un scurt desfasurator ale evenimentelor, ale caror eroi incontestabili sunt cei trei moti:

  • Au ajuns la locul accidentului în doar 90 de minute, dupa ce au parcurs pe jos aproximativ trei kilometri in condiţii extreme , noaptea, prin padurea ssalbatica, infruntând ceaţa densa, ploaia de gheaţa şi zapada care in multe locuri ajungea pana la brau.
  • Odata ajunşi la locul accidentului, cei trei salvatori le-au oferit propriile haine victimelor care se aflau la un pas de şoc hipotermic, dupa care i-au transportat cu targi improvizate, pana la echipajele SMURD.
  • Apoi, in ciuda oboselii si a conditiilor meteorologice defavorabile au contribuit la toate operatiunile de salvare si de recuperare a epavei.

Inca o data avem dovada ca poporul roman se descurca mult mai bine fara aceasta guvernare ticaloasa, impotenta si corupta. Ziarele straine ne ironizau ca avem sapte servicii secrete, desi Romania nu este amenintata de dusmani externi, dar care nu au fost capabile sa localizeze o aeronava care emitea semnal. Dar jurnalistii straini, nu-si pot imagina, ca Romania are totusi un inamic public teribil: CLASA POLITICA !

„Pestele” nostru s-a imputit de la cap, cu multa vreme in urma, iar gestul motilor ne arata, ca el se poate vindeca numai de la…coada! Tara noastra va fi salvata de oamenii simpli, niciodata de guvernanti.