Publicat in aprilie 23, 2014 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Lumea a mers si merge mai departe datorita vizionarilor


Lumea este modelata, de-a lungul generatiilor de oameni cu viziune. „Daca te-ai urcat in barca si oceanul devine agitat, atunci trebuie sa ai incredere ca undeva dincolo de valuri exista insula unde vrei sa ajungi. Daca nu o vezi cu ochii mintii, devii mancare pentru rechini…”spune hotarat Churchill.

In agitatia si delirul lumii in care traim, vizunea poate fi „pamantul fagaduintei”. Ochii fizici ne ancoreaza in decorul lumii concrete, dar ochiul mintii, cel care provoaca viziunea poate modifica realitatea.Sunt momente cand, desi ne anima ganduri si teluri extrem de indraznete, oscilam totusi intre a ne increde in propriile puteri sau nu: „Asta-i cel mai bun lucru pe care il pot face!” sau „Este o prostie! Nu o sa-mi iasa niciodata asa ceva!„. Cand avem asemenea indoieli, de regula renuntam la idee.

Cel care nu renunta si se incapataneaza sa vada singur succesul, acolo unde majoritatea renunta este vizionarul. Acesta isi descrie proiectia cu pasiune si energie pentru ca el crede in concretizarea gandului, iar cel mai important lucru este ca vizionarul trece la actiune si elimina astfel barierele evolutive.