Publicat in ianuarie 9, 2013 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Nevoia unei revolutii


Cum nimic nu se poate sustrage raportului cauza-efect, noi platim abia astazi, facturile aberante ale politicilor post decembriste. Si asa cum pomul este si va fi judecat pentru roadele sale, la 20 de ani de democratie originala, putem avea o viziune de ansamblu a Romaniei, asa cum a fost ea „modelata” de  aceeasi clasa politica, provenita din PCR, cosmetizata prost in partide de dreapta si de stanga. Din pacate, politicianul roman nu a putut depasi constatarea onanistului cu privire la cele doua filosofii politice.

Cred ca este esential, un bilant onest al guvernarilor de pana acum  si devine necesara  viziunea politica pe termen lung, intru cat, este evident pentru toata lumea, ca modelele vechi au colapsat, iar lumea se schimba cu o viteza incredibila.

Ca sa nu insir aici toate neajunsurile, pe care le suportam din cauza celei mai corupte, ineficiente si gaunoase clase politice din Europa, voi sublinia in primul rand climatul de totala nesiguranta. Politia a devenit, prin exponatele ei, recent demascate, in Olt, cea mai sigura pepiniera de mafioti,  Justitia, cu rare exceptii, s-a pus în slujba infractorului pentru ca el plateste! Omul cu dreptatea în mâna risca sa ramâna si cu altceva în cealalta mâna pentru ca nu corupe. Dreptatea nu produce vile, masini de lux, vacante în insule tropicale. Politia se mobilizeaza când vreun pensionar nu îsi mai poate plati întretinerea, când o femeie la volan da flash-uri în trafic sau un adolescent trage un fum interzis. În schimb, atunci când bandele vandalizeaza orasele de provincie, baietii tac mâlc, numarându-si spaga! Guvernul sterge printr-o ordonanta de urgenta marile datorii ale clientilor politici, dar, daca un patron de SRL ramane în incapacitatea de a plati un maruntis, este executat fara mila, ba mai mult, chiar daca administratiile fiscale gresesc calculul, nu-i nimic, statul îti ia banii si te invita sa-l dai în judecata! Apropo de asta… la CEDO sunt în derulare peste 50.000 de dosare în care cetatenii romani au fost prejudiciati, abuzati, jefuiti de institutiile care au menirea sa le apere drepturile. Cine plateste milioanele de euro cerute ca despagubiri? Tu… pensionarule, tu… bugetarule, tu… romanule imprudent care te-ai încapatânat sa ramâi si sa-ti iubesti tara!

Pai, daca tot am ales sa ramanem aici, sa ne trezim odata din mermeleala asta bolnavicioasa si sa intarim randurile societatii civile, singura care mai poate amenda ceva, dupa prabusirea etica si morala a presei in haznaua tabloidizarii. Macar Ministerul Sanatatii sa n-o mai lalaie cu dezbateri, în timp ce bolnavii se sufoca prin spitale, iar copiii abuzati sexual se zbat sa ajunga în strainatate la operatii. Noul executiv nu va face minuni, caci provine tot din intestinele sistemului ticalosit, dar macar Ministerul Învatamântului sa fie în stare sa ofere un minim de educatie functionala… În unele lacasuri de cult, daca nu ai bani, n-ai voie nici macar sa mori, deci pana si popii s-au spurcat la banii necinstiti… Lista ororilor e cât un roman-fluviu, însa ne intereseaza ce solutii ne pot face pe noi sa rezistam în acest razboi injust.

Vedem cine se afla la putere… în primarii si în consiliile judetene, aproape toti câstigatorii sunt penali. Poate ca meritam tot ceea ce ni se întâmpla… Simt nevoia unei revolutii! Doamne ajuta sa ne trezim odata din mediocritate si suficienta!