Publicat in ianuarie 17, 2014 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Nu ne-am saturat ca statul sa fie inamicul numarul unu al cetateanului?


Uneori, mergem inghesuiti in aceeasi turma, care are singura menire sa se dolofaneasca inaintea lupului hamesit, desi pe fiecare, ne-a inzestrat Dumnezeu cu discernamant, ratiune si libertate de alegere. De aceea, ma alatur si eu anonimului care a spus, cu cateva milenii in urma ca nu este important sa urmezi o carare deja batatorita, ci sa te duci in pustiu pentru a lasa o urma!

Azi, avem cu totii libertatea de a gandi, de aceea ma minunez ca mai sunt multi care rostesc intotdeauna ce le dicteaza “seful”, nu constiinta!

  • Religia trebuie sa aduca pacea, dar din pacate, sectele produc razboaie.
  • Politica are sens doar atunci cand reprezinta cu adevarat nazuintele spirituale si materiale ale poporului, ceea ce la noi nu se intampla de prea multe decenii.
  • Traim intr-o economie globala, dar in loc de prosperitate generalizata, profitul este directionat exclusiv spre anumite multinationale,preocupate, din pacate de: spalare de creier, anihilarea vointei proprii si transformarea subiectului intr-un sclav docil, bun doar pentru consum.

Este evident, ca toata planeta se afla in antecamera unor transformari profunde, iar societatea civila se trezeste, nemaingaduind politicului sa abuzeze de incredere. Noi, romanii, ne miscam mai greu si mult mai lent si din aceasta cauza, cand explodeaza nemultumirea sociala, apar uneori si violentele.

Anul 2015 va fi unul de referinta in istoria globala fiind definit ca intrarea intr-o noua paradigma politica, in care democratia reprezentativa va incepe sa lase locul celei participative…

Ne trezim?