Publicat in noiembrie 29, 2013 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

O taina adanca, numai de noi stiuta


Patria nu inseamna numai o bucata de pamant care se poate vinde, mai inseamna si raiul in care putem ajunge, daca ne-am jertfit pentru ea” (George Cadar)

Cred ca generatia noastra are in sine, tot pargul, toata informatia launtrica a duhurilor, de la inceputurile fiintarii noastre pe aceste meleaguri binecuvantate de Dumnezeu. Stim ca in ciuda tuturor nedreptatilor, oprimarilor, umilintelor si crimelor la care ne-au supus si inca ne supun cei care nu-l iubesc pe Hristos, ramanem in picioare, ca martori ai Credintei Nestramutate in Tatal cel Viu care s-a intrupat printre noi, pentru a ne redobandi din ghearele Pacatului.

Ne tragem din Neamul lui Abel, cel ucis de fratele sau Cain. Suntem un popor de pastori si povestitori care, dupa glaciatiune, ne-am dus cu oile pe toata campia Europei. Asa se si explica radacinile comune ale limbii batrane cu toate celelate surate, nu numai de ginte latina.

Suntem incoltiti de patimi si lacomie, multi dintre noi ne-am vandut duhurile pentru nimic, ne zvarcolim in neajunsuri sufletesti, mult mai teribil decat in saracia materiala. Prea binele ne-a corupt, am uitat sa ne iubim intre noi, asa cum vejnic o face Iisus, ne privim cu dusmanie si ne aruncam in inimi cuvinte grele! Oare ce virus nemernic ne-a cuprins, incat am iesit din Hora, sau mai bine spus, cate de slaba este generatia noasra in fata ispitirilor diavolesti?

Vine fratilor o vreme a separarii, a rupturii, caci Iisus aduce Sabia Dreptatii, iar noi, daca ne reamintim de obarsia duhurilor noastre, ne vom pune si Coiful Credintei si Scutul Nadejdei, caci doar asa putem infrunta neingenunchiati viforul pustiirii. Nu in guvernanti, nici macar in preoti ci doar in Iisus cel care ne locuieste in inimi sa ne asezam temeiul, caci doar El este viu, pe cand noi, mortii ne ingropam mortii!

Daca am obosit de atat alergat catre niciunde, ca buni crestini sa intelegem un lucru cantat in toate bisericile insufletite ale Pamantului: „Cu noi este Dumnezeu, intelegeti Neamuri si va plecati, caci cu noi este Dumnezeu!”

Cine are ochi sa vada, urechi sa auda, si minte sa inteleaga caci Adevarul care ne poate face Liberi, Hristosul s-a cuibarit in inimile noastre, prin Taina Botezului!

Trezeste-te Gheorghe, trezeste-te Vasile, trezeste-te Ioane, iar voi mame de feciori, nu uitati ca din mosi stramosi, pruncul, pe langa lapte se mai hraneste si cu dragoste de Neam si Tara!