Publicat in februarie 9, 2010 de codulluioreste in Psihotronica
 
 

Partile creierului


Creierul este structurat si compus din trei parti.

1. Creierul reptilian, comun cu cel al reptilelor, compus din trunchi cerebral si cerebel. Dupa unii cercetatori are o vechime de 500 milioane de ani si controleaza functiile vitale, ritmul cardiac, respiratia, temperatura corpului si functiile de racire si purificare ale organismului prin transpiratie.

2. Creierul limbic, comun cu cel al mamiferelor, vechi de 150 milioane de ani este format din amigdale, hipotalamus, hipocamp. Este sediul emotiilor si laboratorul credintelor noastre. Filtreaza, analizeaza si interpreteaza universul exetrior si dicteaza reactia adecvata.

3. Neocortexul, dateaza de 3 milioane de ani. Este compus din doua emisfere unite prin corpul calos. A cunoascut o foarte puternica dezvoltare la om. Este sediul tuturor cunostintelor, a limbajului articulat si abstract, a imaginarului si a culturii complexe.

 

Creierul, la majoritatea fiintelor are aceeasi temperatura si, prin urmare, reactioneaza asemanator la stimuli. Prin influentare se actioneaza direct asupra matricei cerebrale.