Publicat in decembrie 9, 2013 de Oreste Teodorescu in
Warning: explode() expects parameter 2 to be string, object given in /home/codulluioreste/public_html/wp-content/themes/made/inc/single-normal.php on line 148
 
 

Politicienii romani se fac vinovati de inalta tradare nationala


Fenomenul infractional, coruptia, cinismul si lacomia au cristalizat, in nici 25 de ani o structura mafiota nationala, care, pe nedrept, poarta astazi denumitrea de stat. Prin coruptie si lipsa totala de transparenta, prin condamnarea mediului rural la saracie si lipsa de informatie, prin scaderea dramatica a nivelului educational si cultural, politicienii romani, fara nici o exceptie au pregatit terenul colonizarii Romaniei, pe timp de pace. 

In privinta jefuirii resurselor naturale ale tarii, de la aur si metale rare pana la gazele de sist, politicienii, dupa ce si-au impartit in avans spagile umilitoare au dat mana libera unor entitati transfrontaliere de  pune in miscare scenariul: confiscarea resurselor strategice. In alte vremuri o asemenea realitate era pretext de razboi pentru apararea tarii!

Iata cateva puncte ale Miscarii Nationale de Rezistenta:

 • Exploatarea gazelor de sist este o acţiune ilegală ce se vrea extinsă pe tot teritoriul Ţării de mai multe firme străine, vârful de lance fiind cea americană, Chevron. Ne tratează ca pe o ţară învinsă şi ocupată. Deocamdată prin mercenarii ei de la „Prospecţiuni” S.A, firmă condusă de un personaj sinistru , OvidiuTender . Dacă n-a ajuns după gratii cu aşa-zisul proiect R.M., îşi face acum de cap împânzind Transilvania cu explozivi plantaţi ilegal şi abuziv pe pământurile ţăranilor.
 • Primul Front s-a deschis la Bârlad, jud. Vaslui, în iarna lui 2012. Protestele a mii de oameni, organizate şi conduse de români adevăraţi precum părintele Protopop Vasile Lăiu, Gen.(rez) Nicolae Rotaru şi alte personalităţi locale au însufleţit şi au dat speranţe protestatarilor, hotărâţi să-şi apere sănătatea şi viaţa familiilor, a tuturor locuitorilor judeţului.
 • În perioada martie 2012 – august 2013 au avut loc mai multe proteste, la fiecare dintre ele participând între 7000 şi 9000 de oameni. Pe 7 septembrie 2012 s-a desfăşurat un Marş al Tăcerii, iar în 15 septembrie 2013 s-a format un lanţ uman în jurul Primăriei Bârlad.
 • Bârlădenii sunt conştienţi că pericolul a fost îndepărtat doar pentru o vreme. Ca urmare, Frontul rămâne deschis şi va fi întărit.
 • Al doilea Front, la 16 octombrie 2013 tot în jud. Vaslui, la Pungeşti. Pericolul se făcuse simţit încă din timpul sutelor de cutremure de la Izvoarele – Galaţi, localitate aflată în apropierea exploatărilor petroliere. Iar oamenii se temeau de ce ar urma să se întâmple, casele fiind grav avariate iar apa potabilă şi ea afectată. La aceste nenorociri s-a adăugat intenţia companiei Chevron de a-şi aduce utilajele pe perimetrul satului Pungeşti pentru a demara explorările.Şi atunci s-a aprins acolo flacăra răscoalei ! Protestele n-au încetat zile întregi, până când conducerea Chevron a decis să-şi retragă utilajele.
 • În confruntările cu jandarmii au rezultat mai mulţi răniţi. Pentru că jandarmii serveau interesele companiei străine împotriva legilor în vigoare şi împotriva localnicilor care-i plătesc ca să-i apere. Au fost imagini terifiante, precum cea în care copiii s-au aşezat în genunchi, în faţa maşinilor. Iar utilajele au fost oprite de lanţul uman format de părinţii şi bunicii lor.
 • Preoţii participanţi la protest au îngenuncheat odată cu sătenii, înălţând rugăciuni către Tatăl Ceresc. Şi cu toţii şi-au amintit că sunt urmaşii răzeşilor lui Ştefan, care luptau împotriva cotropitorilor de-atunci, apărând Pământul Sfânt al Moldovei !
 • S-a înregistrat şi un caz de rănire gravă, chiar la un pas de moarte a unuia dintre iniţiatorii şi animatorii protestelor, fostul primar Costache Spiridon. Fiica victimei, Mariana Moroşanu a fost bruscată şi împiedicată să-şi îngrijească tatăl acolo, pe câmpul de luptă. Că doar aşa se petrec lucrurile într-un stat poliţienesc şi „democratic”, pe deasupra şi membru al U.E.!
 • Localnicilor li s-au alăturat mai mulţi activişti de mediu, membrii ai unor O.N.G –uri precum „România fără ei”, „Vama verde”, VIRA, ca şi grupuri de tineri din Galaţi, Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Braşov, Sibiu.
 • În acele zile tumultoase s-a constituit spontan şi s-a călit Mişcarea de Rezistenţă Pungeşti. Un prim punct de acest fel pe harta satelor Ţării.
 • 18 noiembrie – O caravană de căruţe a sătenilor din Pungeşti a străbătut calea de 40 de km. până la Vaslui, luând cu asalt Prefectura ca să li se facă dreptate.
 • Media vasluiană a fost prezentă la proteste, a transmis şi comentat în detaliu desfăşurarea evenimentelor. Ziarul „Vremea Nouă” a relatat faptele ca de pe un teatru de război.
 • 25 noiembrie ziarul titra : „Miliţia lucrează la Vaslui”, cu referire la numeroasele amenzi ce se aplică protestatarilor după mai bine de o lună. Pentru a-i intimida şi a-i determina să renunţe la proteste. Dar nu şi-au găsit oamenii ! Iată exemple care frizează absurdul : sătean amendat că a ieşit în pijama prin curte dis-de-dimineaţă ; sau altul care circula cu căruţa noaptea, stânjenind circulaţia pe uliţă (probabil intensă la acea oră !). Iar consilierul Loghin a fost amendat pentru că a fost unul din iniţiatorii Referendumului şi ai proiectului de H.C.L. prin care să se interzică acţiunile companiei Chevron.
 • De reţinut şi un alt aspect degradant pentru o instituţie a statului. E vorba de ANRM care a scos şi a distribuit ziare şi pliante în şcoli şi primării, prin care face un lobby neruşinat pentru aceiaşi companie.

Din pacate, lipsa fundamentala de dragoste pentru Romania ii face pe politicieni sa dispretuiasca valorile eterne ale acestui prea greu incercat popor roman. Statul ramane inamicul numarul 1 al societatii, exact ca pe vremea comunistilor. Sa nu uitam ca planul initial al bolsevismul a fost sufocarea ideii de Dumnezeu si de Nationalism in politica. Iata ce surprize oculte ne pregateste imberbul domn Ponta:

I. Guvernul României a adoptat Hot. Nr.887 din 14.11.2013

 • Art.1 : „Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX-3 Băile Felix, încheiat între ANRM, în calitate de concedent şi East West Petroleum Comp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte din prezenta hotărâre”.„Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii”.
 • Art. 2 : „Acordul petrolier de concesiune … intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I”.Semnează Victor Ponta şi şase miniştri ai cabinetului său, precum şi preşedintele ANRM.Concret, au semnat condamnarea la dispariţie a staţiunii !Şi tot de reţinut : aceiaşi companie canadiană a obţinut acordul şi pentru exploatarea gazelor de şist în perimetrele 7 Periam şi 8 Biled, jud. Timiş.

II. Guvernul Ponta a trecut prin Senat noua lege a expropierilor.

 • Parlamentarii aleşi de noi ne sfidează cu o neruşinare incredibilă ! Până acum s-au vândut proprietăţile Statului. De-acum vor fi scoase la tarabă pământurile cetăţenilor. S-a dorit asta pentru Roşia Montană, acum se aplică în toată Ţara.
 • Despăgubirile pentru terenurile expropiate se vor acorda de companii, la preţul stabilit de ele. Nu de Stat, ca până acum. Iar plata se va face nu doar în lei, ci şi în natură.
 • Deci, Parlamentul privatizează expropierea de… „interes public” !!

Ileana si Viorel Tocan Grigore, in numele Miscarii Nationale de Rezistenta afirma: „Jurnalul de Front nu se încheie aici. Pentru că Războiul lor împotriva României continuă cu şi mai multă violenţă. Noi îl vom câştiga şi vom fi liberi cu adevărat ! Iar trădătorii de Ţară îşi vor primi răsplata.”